Sport, Vesti

Ekipa Medicinske škole pobednik turnira u vaterpolu

Posted: 11. oktobra 2015. u 11:49   /   by   /   comments (0)

Povodom Dana grada u subotu 10. oktobra sa početkom u 12. časova na Gradskom bazenu u Užicu održan je 3. Vaterpolo turnir srednjih škola. U finalu turnira ekipa Medicinske škole pobedila je vaterpoliste iz Ekonomske škole rezultatom 5:2 i osvojila pobednički pehar.

Ovo je treći turnir srednjih škola a inače drugi po redu koji se održava za Dan grada. Organizatori turnira bili su Vatrepolo klub Sloboda u saradnji sa Gradom Užice i Sportskim savezom grada.
—Učestvovale su četiri ekipe srednjih škola, ekipe Ekonomske škole, Gimnazije, Tehničke škole „Radoje Marić“ i Medicinske škole. Dakle srednjoškolski uzrast od 1997. do 2000. godišta.– rekao je trener VK „Sloboda“ Novak Tomašević.

U prvoj polufinalnoj utakmici sastale su se ekipe Ekonomske škole i Tehničke škole „Radoje Marić“. Ekonomisti su bili ubedljivo bolji i pobedili su rezultatom 11:5.
Znatno neizvesnije bilo je u drugoj polufinalnoj utakmici. Ekipa Medicinske škole savladala je svoje vršnjake iz Gimnazije tesnim rezultatom 3:2 i tako im se revanširala za prošlogodišnji poraz u finalu istog turnira.

U utakmici za treće mesto videli smo ravnopravnu igru u kojoj su Gimnazijalci pobedili ekipu Tehničke škole rezultatom 9:6.

Konačan poredak na turniru bio je: 1. mesto Medicinska škola, 2. mesto Ekonomska škola, 3. mesto Gimnazija, 4. mesto Tehnička škola „Radoje Marić“. Pehare i medalje za prva tri mesta dodelio je Danijel Vukajlović ispred ustanove Gradski bazen. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Miloš Arsenijević, a za najboljeg strelca Stevan Goljović.

U revijalnom delu snage su odmerili najmlađi vaterpolisti Slobode i Lučana (rođeni od 2001. do 2007. godine).

Po završetku turnira pitali smo trenera VK „Sloboda“ Novaka Tomaševića o ciljevima manifestacije i  utiscima koje nosi sa turnira:
—Krajnji cilj ove manifestracije koja je u sklopu obeležavanja Dana grada jeste namera da povećamo zainteresovanost mladih za vaterpolo i da promovišemo mladima zdrav način života. Ovde su deca koja su trenirala plivanje a sada treniraju vaterpolo i oni će za godinu dve otići na fakultet, ali mi i na ovaj način želimo da dovedemo decu na Gradski bazen da bi počeli trenirati vaterpolo kako bi u budućnosti mogli biti vaterpolisti.
Zadovoljni smo, utisci su da je turnir uspeo i da su ekipe bile ujednačene. Neizvesnost je bila do kraja što je dalo posebnu draž takmičenju. Sve utakmice su protekle u granicama fer pleja uz veliko zalaganje mladih vaterpolista. Mislili smo da će tribine biti pune ali izgleda da je kiša omela decu da u većem broju podrže svoje drugove i naprave još bolju atmosferu u Gradskom bazenu.–

M. Tasić

Foto: Vaterpolo klub Sloboda