Vesti

Dvonedeljno kraljevstvo kulture u Arilju uz Arlemm

Posted: 19. jula 2019. u 10:00   /   by   /   comments (0)

Deseti jubilarni ARLEMM biće otvoren u Arilјu, u subotu 20. jula, od 20.30 časova, gala koncertom orkestra Metamorfozis pod umetničkim rukovodstvom Saše Mirkovića posle čega sledi nastup nemačkog saksofoniste Hejdena Čizoma, sa svojim kvartetom i Bojanom Zulfikarpašićem. Isto veče na Gradskom trgu u Arilju biće otvorena izložba umetničkih fotografija “Karavan umetnosti” koja je početkom juna krenula iz Beograda, i do sada obišla Novi Sad, Čačak, Zlatibor, Užice, Požegu i Ivanjicu. Arlemm se, zatim nastavlja naredne dve nedelje svakodnevnim muzičkim radionicama za decu koja će se uz mentorstvo uglednih predavača, renomiranih muzičara, edukovati u različitim oblastima klasične muzike. Specijalni gost Arlemm-a je Stefan Mienković koji će za decu održati časove violine, a ne manje stručna predavanja dobiće i u oblasti klavira, viole,violončela, flaute, gitare,kontrabasa, solo pevanja.Radionicu duhovne muzike vodiće Divna Ljubojević koje će 21. jula održati i koncert u porti crkve Sv. Ahiija. Tu su i likovna radionica koju će voditi mr Aleksandar Mitrović, ekološka radionica, takmičenje u besedništvu, a brojni prateći programi za najširu pubiku učiniće da Arilje u naredne dve nedelje bude centar kulture u Srbiji.

 Pored muzičkog dela programa za najširu publiku jedan deo Arlemm-a posvećen je i književnosti pa će 22. jula u amfiteatru kod crkve Sv. Ahilija gostovati Muharem Bazdulj, Petar Matović i Boris Mladenović, a Besedničko veče 29. jula obeležiće i gostovanja dečijeg pisca Dejana Aleksića, kao i besednički nastupi Milana Ružića i Matije Bećkovića. Pored koncerata Divne Ljubojević, Asima Sarvana, oca Timoteja i grupe “Targum”,hora Sonja Marinković iz Novog Sada, biće održane i večeri: bluza, džeza ali i predavanje o rock and rollu i sve to začinjeno nastupima: Katarine Pejak, džez sastava Fish in oil, predavačima Jadrankom Jovanović i Petrom Janjatovićem…Za sam kraj Arlemma, na koncertima na Uskom Viru nastupiće Stefan Milenković koji će ove godine održati i motivaciono predavanje u amfiteatru kod  crkve Sv. Ahilija 31. jula, voditi višednevne muzičke radionice za decu, Barselona Gipsy balKan Orchestra, bendovi Ničim izazvan i Del Arno bend.

Detaljan program može se naći na linku: http://arlemm.rs/program/.

Arlemm realizuje Udruženje za podsticaj i širenje muzičke kulture “Muzikus” iz Beograd uz podršku Ministarstva kulture i informisanja RS, Opštine Arilje, brojnih sponzora iz Arilja i okoline. I ove godine svi događaji biće prenošeni uživo na Telenor Yu Tube kanalu. Generaln sponsor Arlemm-a je kompanije Extreme Intimo.

M. Nikolić/ foto: Arlemm, promo

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje