Sport

Duško Mićić: Poverenje klubova daje mi zadatak da radim više

Posted: 4. juna 2019. u 21:08   /   by   /   comments (0)

Jedan aktuelnih trenera KK Sevojno Atria, čijom zaslugom je košarka kao sportska disciplina postala atraktivna sportska disciplina u interesovanjima mladih Sevojna, Duško Mićić, izabran je za predsednika Košarkaškog saveza Zlatiborskog okruga. Izborna skupšina Košarkaškog savez ZO održana je 30. maja uz prisustvo 13 predstavnika klubova, a učešće su uzeli i članovi sudijske komisije. Nakon razmaranje izveštaja o radu iz prethodnih godina, odlučivalo se o članovima Upravnog odbora i izboru predsednika. Mićić je izabran u sastav Upravnog odbora, i nakon predloga jednog od članova da upravo on bude predsednik, na ovu funkciju je jednoglasno i izabran. Na ovakav sled dođaja, Mićić je izjavio, sa dozom humora, “da mu ništa drugo nije preostalo nego da se prihvati te funkcije”. Saradnici i prijatelji koji poznaju njegovo dosadašnje zalaganje i rezultate, znaju da ova izjava, u njegovom slučaju, predstavlja “snimak” izazova sa kojim je spreman da se uhvati u koštac.

-Poverenje klubova koje sam dobio daje mi za zadatak da još više radim za košarku sa ovog regiona- potvrdio je svoju rešenost na zalaganje novi predsednik.

O onome što je ocenio kao trenutno stanje, i svoju viziju koja se tiče budućnosti za koju treba da se izbori, Duško je rekao:

– Stanje koje sam zatekao nije ohrabrujuće: Savez je izgubio neke svoje konekcije u regionu i šire. Sastanci i rad u prethodnim godinama gotovo da nisu ni bili. Klubovi su imali gomilu problema, koje sam ja već ove sezone prelaznim rešenjima pokušao da prevaziđem. Pošto ovaj okrug broji veliki broj klubova zadatak nam je da uredimo sistem takmičenja, i da se izborimo za što bolju poziciju u RKSZS i u KSSu. Ja verujem da ću uspeti da napravim ozbiljnu o dobru priču. Veru u to da stanje može da se popravi i da Savez dobije zasluženu ulogu u “priči” zvanoj vrhunska košarka daje mi i to što sa  klubovima imam odličnu saradnju, a zajedno ćemo raditi za bolje sutra.

M. Nikolić / Foto: Duško Ostojić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.