Plus

Drugi zlatiborski Festival poljskog cveća

Posted: 20. maja 2019. u 20:41   /   by   /   comments (0)

Ovogodišnji Festival poljskog cveća u organizaciji Biblioteke “Ljubiša R. Đenić” u Čajetini počinje u utorak 21. maja u  11 časova simboličnim kićenjem unutrašnjost biblioteke aranžmanima od poljskog cveća, a isto će biti učinjeno i sa Bibliobusom.Svečano otvaranje ovog jedinstvenog festivala koji slavi prirodu, večitu inspiraciju umetnika je sat kasnije, a u 12, 15 otvara se izložba radova osnovne škole “Dimitrije Tucović” iz Čajetine na temu “Cveće mog zavičaja”. U 12, 30 deca iz Prijepolja predaće vršnjacima iz Čajetine herbarijum poljskog cveća uz prigodan program. Nakon toga sledi dodela nagrada konkursa “Digitalni svet poljskog cveća”. Da nije sve u slavu umetnosti i da poljsko cveće zaslužuje i pažnju elokventnih stručnjaka i na ovom festivalu dokazaće i tribina Okrugli sto horitikulturnih biblioteka Srbije i regiona koja počinje u 14 časova.  Tokom dana na ulicama Čajetine biće organizovan vašar poljskog cveća.

U sredu, 22. maja, u 11 časova priređuje se omaž nedavno preminulom pesniku Dobrici Eriću, a na pesničkom događaju pod nazivom “Pesnik poljskog cveća” učestvovaće Mirko S. Marinković, književnik, Mirjana Ranković Luković, zavičajna književnica i bibliotekar Ljiljana Rakić.

M. Nikolić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.