Društvo

Dogradnjom vrtića „Maslačak“, u Sevojnu zadovoljene potrebe za upis dece

Posted: 4. marta 2019. u 14:51   /   by   /   comments (0)

Dogradnjom oko sto metara kvadratnih u vrtiću Maslačak u Sevojnu obezbeđen je dodatni prostor za smeštaj tridesetoro mališana čime su zadovoljene potrebe Sevojna za smeštajnim kapacitetima dece u ovu predškolsku ustanovu- rečeno je na pres konferenciji organizovanoj 4. marta  u čast otvaranja dograđenog dela vrtića.

Gradonačelnik Užica, Tihomir Petković, uz prisustvo gradskih i rukovodstva Gradske opštine Sevojno, rekao je da su ovom investicijom, „uz 280 dece koja koriste usluge vrtića i tridesetoro novih“ zadovoljene potrebe Sevojna što se tiče ove ustanove, i najavio dogradnju novih kapaciteta, „ukoliko se za to ukaže potreba u budućnosti“.

Investicija je vredna sedam miliona i 550 hilada dinara, od čega je Ministarstvo privrede uložilo oko dva miliona i 900 hiljada, a ostatak je finansiran sredstvima Grada, rekao je gradonačelnik Užica.

Direktorka Predškolske ustanove Užice, Veselinka Jovanović, pored ovog proširenja kapaciteta u Sevojnu najavila je da će se za mesec i po dana otvoriti i novi vrtić na Beloj Zemlji kapaciteta 100 mesta. Jovanovićeva je rekla da pedesetoro mališana sa Bele Zemlje koriste usluge vrtića u Užicu, a da će se novim kapacitetom od sto mesta na Beloj Zemlji zadovoljiti potrebe i ovog užičkog naselja. Izjavila je  i da u gradu postoji potreba za novim kapacitetima budući da je na listi čekanja bilo oko 230 molbi za upis dece u vrtiće.

Što se Sevojna tiče, gradonačelnik Petković je rekao da je u prethodnom periodu urađeno nekoliko značajnih projekata kao što su asfaltiranje ulica i uređenje parkinga, a ono što se očekuje u najskorijem periodu je završetak radova na rekonstrukciji stare škole i početak izgadnej sportske sale u OŠ „Aleksa Dejović“.

M.Milićević