Vesti

Do 10. septembra otvoren Javni poziv za predloge za nagrade Grada Užica

Posted: 31. jula 2019. u 21:17   /   by   /   comments (0)

Komisija za javna piznanja i nagrade grada Užica je raspisla javni poziv za podnošenje predloga za dodelu priznanja i nagrada za ovu godinu. Povodom Dana grada biće dodeljene Povelja, Plaketa i Nagrada grada.
Grad Užice raspisao je Javni poziv za dostavljanje predloga za nagrade i priznanja Grada za tekuću godinu koje će biti uručene povodom obeležavanja Dana Grada, a u kategorijama povelja, plaketa i nagrada Grada. Predloge , u pisanoj formi , sa obrazloženjem mogu uputiti pojedinci, udruženja, kolektivi, grupe građana i slično, a rok za predaju istih je 10. septembar.
Komisija za dodelu priznanja koje će razmatrati predloge imenovana je od strane Gradske skupštine i ima pet članova od kojih je troje iz redova odbornika.
Predsednik komisije za dodelu priznanja, Branislav Mitrović , istakao je da se Povelja dodeljuje za sveukupan doprinos razvoju grad, Plaketa za rezultate u dužem vremenskom periodu, a Nagrada za rezultate u prethodnom periodu. Mitrović je takođe rekao da pojedinac može dobiti nagradu samo jednom tokom života, a kolektiv jednom u pet godina.
Zoran Stamatović , član komisije, rekao je da će nastojati da što više predloga, kao i što više priznanja dobiju zaslužni mladi ljudi iz Užica koji su svojim rezultatima doprineli ne samo ličnom već i kolektivnom dignitetu. Stamatović je, takođe izjavio da je javni poziv potpuno otvoren i transparentan, a rad komisije nezavistan, i pozvao sugrađane i kolektive da predlože kandidate.

M. M.

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje