Sport

Đurić ostvario hitac bolji od važećeg svetskog rekorda

Posted: 30. juna 2019. u 15:48   /   by   /   comments (0)

Užički paraolimpijac Nebojša Đurić ostvario je rezultat bolji od trenutno važećeg svestskog rekorda u disciplini bacanje diska na paraatletskom bacačkom takmičenju održanom u Gornjem Milanovcu. Đurić je na ovom takmičenju ostvario hitac od 40, 12 m čime je premašio svoj ranije postavljen rekord od 39,84 m postavljen na Evropskom paraolimpijskom prvenstvu u Berlinu protekle godine.

Još jedan rezultat iznad svetski najboljeg postignut je na takmičenju u Gornjem Milanovcu a ostvario ga je Željko Dimitrijević iz Beogradskog AK za osobe sa invaliditetom “Pogledi” u disciplini bacanja čunja koji iznosi 34, 95m.

Ostali užički paraolimpijci takođe su bili uspešni pa je Miloš Zarić bacio kuglu 10,22 m a Ivana Petrović koplje hicem od 15, 12 m ostvarili pobede u svojim kategorijama. Pavle Marić u disciplin bacanja kugle takođe je ostvario najbolji rezultat.

Takmičenje je organizovao gornjomilanovački atletski klub “Visoki napon” na stadionu Takovo na kome su se u bacačkim disciplinama takmičila 23 paraolimpijca iz cele Srbije.

Gornji Milanovac je prvi put bio domaćin jednom ovakvom takmičenju a utisci i domaćina i organizatora govore u prilog želji da ne bude i jedino.

M. Milićević/ Foto: N. Đurić, privatna arhiva

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.