Društvo

Deseti kadril užičkih maturanata na Trgu partizana

Posted: 17. maja 2019. u 15:10   /   by   /   comments (0)

Deseti put u Užicu, na Trgu partizana ,plesali su kadril užički maturanti, generacija 2000. i tako, zajedno sa vršnjacima iz Evrope, tačno u podne, označili kraj jednog poglavlja u životu, dela školovanja, nakon koga se računa da postaju zreli ljudi. 

Njih ukupno 867 iz sedam srednjih škola u Užicu otplesali su koreografiju koja se svake godine, ovim povodom  pleše u mnogim gradovima Evrope, čime se simbolično ujedinjuje i proslavlja mladost. Nakon ceremonijalnog plesa, užički maturanti, po tradiciji zajedno su zaigrali užičko kolo.

U ime Grada Užica, srećan put u novi životni ciklus, poželeo je predsednik Skupštine, Branislav Mitrović, u pozdravu ih nazvavši “milenijumskom generacijom”, sa obzirom da se radi o mladima rođenim godine koja je označila početak novog milenijuma. Mitrović im je, takođe, poželeo da sa sobom, gde god krenuli, ponesu užičke vrednosti, da ih nadograde novim obrazovanjem i iskustvom, i da se ponovo vrate u Užice.

M.Nikolić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.