Umetnost, Vesti

Dejan Aleksić dobitnik regionalne nagrade „Mali princ“

Posted: 17. novembra 2015. u 20:43   /   by   /   comments (0)

Regionalna nagrada za najbolju dečju knjigu objavljenu u četiri države ( Srbija, Crna Gora, Hrvatska, BiH ) u 2014. godini dodeljena je Dejanu Aleksiću iz Srbije za knjigu “Cipela na kraju sveta”. Ova nagrada je dodeljena na dvanaestim susretima dečijih pisaca „Vezeni most“ koji su završeni 6. novembra u Tuzli.

Dejan Aleksić, pesnik, dramski pisac i autor brojnih romana objavio je osam pesničkih knjiga koje su ovenčane najznačajnijim književnim priznanjima. Najnoviji roman “Cipela na kraju sveta” u izdanju Kreativnog centra postigao je za kratko vreme veliki uspeh u kojoj pisac piše o priči koja se zapertlava, odnosno zapliće oko nađene poruke u cipeli,tj. predmetu koji želi da se vrati vlasniku.

Za najbolju dečju knjigu objavljenu 2014. godine u regionu nominovano je osam knjiga iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, i Srbije. O izboru za najbolju knjigu odlučivao je žiri u sastavu – dr Marina Gabelica (Hrvatska), dr Zoran Opačić (Srbija), dr Ibrahim Kajan (Bosna i Hercegovina), dr Svetlana Kalezić Radonjić (Crna Gora), i prof. Azra Softić (predsednica društva Mali princ).

P.M.

Foto: Kreativni centar