Društvo, Vesti

Deda Mraz u Udruženju za dečiju i cerebralnu paralizu Opštine Požega

Posted: 30. decembra 2015. u 16:02   /   by   /   comments (0)

Udružnje za dečiju i cerebralnu paralizu Opštine Požega u sredu 30. decembra organizovalo je tradicionalno novogodišnje druženje članova udruženja na kome je Deda Mraz podelio paketiće.
Svečanu atmosferu u prostorijama Force dekorisanim za ovu priliku kako priliči novogodišnjim praznicima upotpunilo je dobro raspoloženje članova, roditelja, volontera i gostiju koji su doprineli atmosferi proslave Nove godine.
U ime Udruženja i u ime opravdano odsutnog predsednika Miloša Đurišića, prisutne je pozdravio Dragan Nikitović, poželevši svima dobrodošlicu i lep ugođaj . Takođe, članovima i svim gostima poželeo je dobro raspoloženje za doček i predstojeće praznike ali i zdravlje, sreću , ljubav i uspeh i u narednoj 2016. godini.
092Ovom prilikom podeljeni su paketići za koje su se pored sredstava Udruženja obezbeđenih prodajom novogodišnjih ukrasa i čestitki pobrinuli i sponzori: Prehrana, Zrno M kafa, STR Putnik i Biošpajz.
Dragan Nikitović je 2015. ocenio kao dobru godinu što se tiče rada Udruženja za dečiju i cerebralnu paralizu Opštine Požega ističući da se, i pored nedostatka sredstava koje bi omogućilo funkcionisanje Udruženja bez problema , što bi se moglo i smatrati idealnim, ipak uspelo u svim planiranim aktivnostima . Organizovan je veliki broj radionica za korisnike, sistem personalne asistencije i pomoć u kući funkiconiše kao i prethodnih godina ali s obzirom na broj i potrebe korisnika, to nije dovoljno- izjavio je Nikitović i dodao:
-Nadamo se da će naredna godina biti uspešnija za sve, jer onako kakva je situacija u društvu, to se direkno odražava i na stanje u socijalnoj oblasti. Pored inkluzije, prosvećivanja zdrave populacije o stanju i položaju osoba sa invalidetom u društvu koje se odvija u pozitivnom smeru , potrebno je uraditi još puno toga na ovom planu. Problemi u zdravstvu, materijalno stanje i nemogućnost osoba sa invaliditetom da nađu prihvatljiv posao su takođe nešto što pogađa ovu kategoriju stanovištva. Na nama je da radimo na poboljšanju naših prava i statusa, a na nadležnima je da nam u tome pomognu, pa se nadam da će i 2016. ali i svaka naredna biti sve uspešnija.
Jedan od članova Udruženja, Zoran Petrović rekao nam je da od Nove godine očekuje i zdravlje i sreću i ljubav i da ne bi pravio redosled kako bi svoje želje poređao. Njemu je svaki poklon koji dobije velika radost „ a to je normalno za sve ljude“-dodao je Zoran ali i izjavio da Deda Mrazovi pokloni uvek imaju posebnu radost „jer nikad ne znaš šta je u paketiću“. Njegovo mišljenje o radosti darovanja deli i Stefan Mićović, učenik Tehničke škole u Užicu koji ipak ima prioritet želja: na prvo mesto stavlja sreću. On je poželeo sreću za sve ljude, za svoju porodicu i sve prijatelje.

M. Nikolić