Umetnost

Božićni trg, Kerber i Željko Joksimović povodom predstojećih praznika u Užicu

Posted: 6. decembra 2019. u 22:09   /   by   /   comments (0)

Predstojeći praznici, Nova godina i Božić, u Užicu će biti obeleženi sa nekoliko dešavanja u javnom prostoru, a u ime lokalne samouprave, tim povodom javnosti se obratio pomoćnik gradonačelnika, Nemanja Nešić. Božićni trg, koncerti rok grupe Kerber i Željka Joksimovića predviđeni su kao deo ovogodišnjeg zabavnog programa za Užičane, a tokom obraćanja, Nešić je izneo i detalje finansiranja prazničnih programa.

-Sa motivom i željom da svim našim sugrađanima omogućimo što kvalitetniji program i da na neki način Užice za vreme novogodišnjih praznika odiše duhom evropskih prestonica i metropola, mi smo ove godine napravili do sada najveći iskorak po pitanju tog programa- rekao je pomoćnik gradonačelnika, i dodao:

-Božićni trg koji je prošle godine prvi put organizovan u Užicu i koji je funkcionisao na jedan zadovoljavajući način, ove godine će trajati od 20. decembra do 20. januara, s tim što će programske aktivnosti dominantno biti fokusirane od 28. decembra do Božića.

-Nabavili smo novu opremu za Božićni trg, nove kućice koje će u toku trajanja manifestacije biti na istom mestu kao i prethodne godine samo što su sada dosta kvalitetnije i ambijentalno prihvatljivije kako za Trg tako i za ljude koji će koristiti sve sadržaje. Te kućice će nakon završetka manifestacije biti u funkciji turizma postavljene na lokacijama Zelene staze, Staparke banje i Starog grada. Osim ulaganja u Božićni trg, dodatno smo osvežili i unapredili novogodišnju rasvetu.“-naveo je Nešić i dodao da će kruna programa biti dva velika koncerta za novogodišnje praznike, 2. januara će na Trgu nastupiti rok grupa Kerber, a za 3. januar planiran je koncert Željka Joksimovića.

„Na Božićnom trgu izlagači će biti raznovrsni, imaćemo tradcionalne proizvode iz našeg kraja, kao i prodaju onih uobičajenih alkoholnih pića koji se služe u zimsko doba godine, ali i prehrambene proizvode koji su karakteristični za Užice i neke narodne rukotvorine.“-rekao je Nešić.

Nešić je napomenuo da će i ove godine Božićni trg imati humanitarnu dimenziju i da će na osnovu pozitivnog iskustva od prošle godine, kada je pomoć prikupljena u toku manifestacije, prosleđena za obezbeđivanje doma šestočlanoj porodici Jevtić, i ove godine biti prikupljana sredstva koja će biti prosleđena onima kojima je to najpotrebnije.

Izvor: Grad Užice, zvanična prezentacija