Najava, Umetnost

Arlemm „Umetnički karavan 2016.“ u Požegi: 9. jul

Posted: 8. jula 2016. u 10:32   /   by   /   comments (0)

Arlemm Karavan umetnosti, putujuća izložba fotografija ariljske letnje muzičke manifestacije, nakon Čačka, Ivanjica i Užica biće postavljena i na Gradskom trgu Požega u subotu 9. jula. Zvaničan početak izložbe u Požegi zakazan je za 20, 30 časova.

Manifestacija koja se od 17.do 31. jula održava u Arilju, gradu koji pored maline i tekstila sa Arlemmom, na mapi Srbije biva jasno označen kao grad kulture i umetnosti, prepoznatljiva je i po tome što svoje aktivnosti i utiske ne zatvara u lokalne okvire, već ih deli u celom regionu kroz putujuću izlobu fotografija, afirmišući na taj način umetnike, njihovo stvaralaštvo, ali i samu umetnost.

Nakon Požege, izložba na koja čini postavku fotografija sa prošlogodišnjeg Arlemm-a, autora Milovana Ilića i Katarine Ćirković, dela Kreativnog tima Džumandži, seli se u Arilje gde će biti otvorena na dan zvaničnog početka manifestacije, 17. jula.

Na otvaranju Arlemm-a gost je violinsta Stefan Milenković koji će, uz učenike Škole za muzičke talente iz Ćuprije , koncertom otvoriti ovu manifestaciju. Nakon otvaranja slede brojne aktivnosti u okviru Arlemm-a: javni časovi, radionice, predavanja, koncerti, edukativni program za najmlađe u oblasti klasične muzike, predavanja i radionice u oblasti horskog i crvenog pojanja koje, kao i do sada, drži Divna Ljubojević. Zadnja dva dana na najatraktivnijem mestu u Arilju, ostrvu Uski Vir na Rzavu, održava se Arlemm Art Fest na kome nastupaju: Trio Miško Plavi, Danijela Vasiljević, Vlatko Stefanovski i Mirko Tadić.

Ulaz na sve programe Arlemm-a je slobodan.

M. Nikolić