Umetnost

Arlemm-ov „Karavan umetnosti“ u Ivanjici

Posted: 12. jula 2019. u 18:44   /   by   /   comments (0)

Tačno nedelju dana pre svečanog otvaranja ariljske letnje muzičke manifestacije Arlemm putujuća izložba fotografija “Karavan umetnosti” seli se 13. jula iz Požege za Ivanjicu gde ostaje sve do 20. jula. Otvaranje izložbe u Ivanjici planirano je za 20, 30 minuta, a za gostoprimstvo u ovom gradu zaslužna je Turistička organizacije Opštine Ivanjica.  

Ivanjica je sedmi grad koji će posetiti ovogodišnji “Karavan umetnosti”, a jubilej, decenija od početka Arlemm-a, simobolično će biti obeležena i putovanjem izložbe u deset gradova Srbije. Nakon Arilja, gde će biti u ulozi domaćina tokom dvonedeljnih programa u sklopu “Arlemm-a”,  izabrane fotografije koje pružaju uvid u neki od najlepših detalja prethodnih devet godina održavanja “Arlemm-a” imaće priliku da vide i žitelji Kosjerića i Valjeva.

Podsećamo da je za početak “Arlemm-a”, 20. jula u centru Arilja, planiran koncert ansambla Metamorfozis kojim rukovodi Saša Mirković, i nastup nemačkog saksofonista Hajdena Čiza, a nakon toga sledi dvonedeljna umetnička čarolija u Arilju.

Sam Arlemm zajedno sa završnicom, Arlemm art festivalom čine jedinstven doživljaj sa kvalitetnim muzičkim programom, u istorijskom, umetnički i eko uređenom prirodnom ambijentu, koji će ove godine oplemeniti nastupi Stefana Milenkovića, Divne Ljubojević i hora Melodi, Barselona balkan džipsi orkestra, orkestra MUZIKON, orkestra Metamorfozis, Del arno benda i mnogih drugih.

 Srž ARLEMM-a čine edukativni programi u kojima eminentni profesori i predavači umetničke muzike i primenjenih umetnosti, svakodnevno održavaju radionice za talentovanu decu i mlade koji dolaze u Arilje iz celog sveta.

I ove, druge  godine za redom, dešavanja će biti prenošena uživo na interenetu, putem Telenor mreže.

ARLEMM 2019 realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja,u saradnji sa Opštinom i Bibliotekom Arilje, kompanijama Ekstrem intimo i Telenor.

Više informacija o samoj manifestaciji i učesnicima možete pročitati na adresi: http://arlemm.rs.

M.Nikolić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.