Najava, Umetnost

Arlemm-ov „Karavan umetnosti“ stiže u Požegu

Posted: 5. jula 2019. u 14:10   /   by   /   comments (0)

Arlemm-ov “Karavan umetnosti“, putujuća izložba fotografija od subote, 6. jula gostuje u Požegi, a otvaranje izložbe na Trgu slobode planirano je za 20, 30 časova.  Od polazne tačke, sa Cvetnog trga u Beogradu, preko Novog Sada, Čačka, Zlatibora, Užica, sada i Požege, do konačnog cilja,Arilja gde će biti otvorena na dan početka Ariljske letnje muzičke manifestacije, 20. jula, ostala je još jedna destinacija koju će „Karavan“ obići – Ivanjica. Nakon završetka Arlemm-ovih programa , ova izložba će gostovati i u Kosjeriću i Valjevu čime će biti zaokružen broj od deset gradova što se ove godine simbolički povezuje sa jubilejom- decenijom postojanja Arlemm-a.

Uz podsećanje da je izložbu tokom prošle godine videlo više od pola miliona ljudi na trgovima u različitim gradovima, i sigurnost da će taj broj ove godine biti vidno uvećan sa obzirom na više stanica na kojima će stajati po nedelju  dana,  sledi da se misija Arlemm-a, širenje umetnosti, ostvarije sa velikim uspehom iz godine u godinu. Na ovogodišnjoj izložbi mogu se videti odabrani detalji sa prethodnih Arlemm-ovih programa koje su zabeležili vrsni majstori umetničke fotografije, njih ukupno sedam: Tanja Draškić, Dragana Selaković, Milica Đorđević, Nemanja Đorđević, Bojan Bralušić, Katarina Ćirković, Milovan Ilić.

Arlemm realizuje udruženje za širenje i podsticaj muzičke kulture “Muzikus” iz Beograda, a podršku su, pored Ministarstva kulture i informisanja, Opštine Arilje, privrede i brojnih  pojedinaca pružili i generalni sponzor Extreme Intimo kao i kompanija Telenor koja će i ove godine obezbediti mogućnost praćenja svih dešavanja uživo, na You Tube kanalu Telenora.

Budući da se svečano otvaranje bliži, posetioci čiji doček očekuju ljubazni i prepoznatljivo gostoljubivi Ariljci sa programom predstojećeg, 10.po redu Arlemma, mogu se upoznati i na zvaničnom sajtu ove manifestacije: http://arlemm.rs/program/.

M.Nikolić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.