Plus

Arilje uz svoje: održan veliki humantarni koncert za pomoć Marici Pajević

Posted: 31. decembra 2016. u 01:15   /   by   /   comments (0)

Humanitarni koncert pod nazivom „I tvoje lice zvuči poznato“ koji je organizovao Učenički parlament SŠ „Sveti Ahilije“ iz Arilja, a u cilju prikupljanja nedostajućih sredstava za operaciju Marice Pajević, uspešno je realizovan 29. decembra u Sportskoj hali u Arilju. Prodato je preko 600 ulaznica i prikupljena je suma od  184 000 dinara koja će bitu uplaćena na namenski račun u Vojvođanskoj banci. Pored prikupljenih sredstava na dan koncerta, učenici SŠ „Sveti Ahilije“ angažovali su na prikupljanju pomoći prilikom poseta lokalnim preduzetnicima, a i zahvaljući medijima i društvenim mrežama, koji su problem porodice Pajević istakli u javnosti, jedan deo građanstva uplatio je pomoć direktno na tekući račun. Svesni da prikupljena suma nije dovoljna za Maricinu operaciju kojom bi se povećala pokretljivost njenih ruku i time, kao osoba obolela od cerebralne paralize od rođenja potpuno zavisna od pomoći drugog lica, donekle osposobila za samostalno kretanje u kolicima, Učenički parlament je odlučio da istraje u nameri da se akcija u različitim vidovima nastavi i dalje.

Koncert na kome su nastupali talentovani učenici iz Arilja i Požege sa svojim imitacijama poznatih estradnih zvezda, s namerom nazvan „I tvoje lice zvuči poznato“, i kao parodija na poznati TV šou, ali i da se skrene pažnja javnosti na drastične razlike u bogatsvu jednih i potrebama najugroženijih, u najvećem je realizovao Učenički parlament SŠ „Sveti Ahilije“. Nakon iniciranja u pomoć  u organizovanju koncerta, uključila se i lokalna samouprava, predstavnici turističke organizacije Arilja, ali i preduzetnici. Zahvaljujući privrednicima realizovana je, organizatoru dragocena  pomoć: štampanje reklamnog materijala, stajling učesnika koncerta i slično. Učenički parlament izrazio je veliku zahvalnost svima koji su pomogli, i u svoje, i u Maricino ime.

Akcija prikupljanja sredstava za Maricu Pajović se nastavlja , a sredstva se mogu uplatiti na tekući račun: 355- 0003200152822-68, Vojvođanska banka

Žarko Cvetić/ foto:Dragan Mićić