Najava, Umetnost

Arilje: Stvaralačko trojstvo Kralja Čačka u Kobajagi dvorištu: 17. avgust

Posted: 14. avgusta 2019. u 09:28   /   by   /   comments (0)

 U dvorištu porodice Brkić koje povremeno postaje stecište  ( i utočište) umetnika i umetnosti u subotu, 17. avgusta Kralj Čačka predstaviće svoja tri lica, kako se zove program planiran za to veče. Poezija, crteži i muzika, stvaralačko trojstvo Nenada Marića, najširoj javnosti poznatijeg kao Kralj Čačka, ponovo će Kobajagi dvorište, kao mesto za druženje sa kulturom, definisati kao pribežište avangarde u smislu dostupnosti i zastupljenosti savremenog stvaralaštva na lokalnim prostorima. Program “Tri lica jednog kralja” počinje u 20, 30 časova.

Nenad Marić rođen je u Čačku 1979. godine. Diplomirao je slikarstvo 2006. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Od 2001. godine se bavi kantautorskim radom a od 2004. godine se u javnosti pojavljuje pod pseudonimom Kralj Čačka. Do sada je imao tri samostalne izložbe i to izložbu crteža 2006. u Domu kulture Studentski grad u Beogradu, i 2019. u galeriji Doma omladine u Beogradu, kao i izložbu akvarela 2011. u galeriji A u Beogradu.Učestvovao je na više kolektivnih izložbi. Krajem 2016. godine u okviru izdavačke kuće Lom objavio je zbirku poezije Na margini, u kojoj su se našle pesme, crteži i muzika, a zatim i debitantski album Zemlja Snova, kao zajedničko izdanje Odličnog Hrčka i Pop Depresije. Krajem 2018. godine objavio je svoj drugi album Spusti svetlost na put. Živi i radi u Beogradu.

Nenad Marić, crtež

Kobajagi dvorište od svog formiranja u formi ambijenta u kome je moguće družiti se sa umetnošću na način na koji se sa komšijama deli prostor dvorišta ili terase do sada je napravilo nekoliko sličnih programa: izložbi slika, projekcija filmova, video radova, performanse, razgovora o i na temu umetnosti i stvaralaštva uopšte.

M. Nikolić/ Naslovni foto: Aleksandar Alempijević

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje