Plus

14. jun: Ciglana Klub Ljubitelja Teške Industrije: Juan Atkins& Beogradski simfonijski orkestar uz dirigenta Emina Džijana

Posted: 7. juna 2016. u 00:04   /   by   /   comments (0)

DEV9T će u utorak, 14. juna biti domaćin Beogradskom simfonijskom orkestru i kumu techno muzike, DJ-u i producentu Juanu Atkinsu, koji će nastupiti zajedno u staroj Ciglani Beograda. Ovim nesvakidašnjim muzičkim spojem dirigovaće Emin Džijan, čovek koji je već spajao zvuke elektronske muzike i simfonijskog orkestra.
Prodaja ulaznica za ovu nesvakidašnju muzičku kombinaciju, nastup Beogradskog simfonijskog orkestra i Juana Atkinsa, počinje u ponedeljak, 9. maja.
Od ponedeljka će u prodaji biti ograničena količina ulaznica po ceni od 600 dinara, nakon čega će cena ulaznice iznositi 800 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice će iznositi 1000 din.
Prodaja ulaznica će se vršiti putem prodajnih mreža GIGS TIX i Eventim Serbia, kao i online putem njihovih sajtova www.eventim.rs iwww.gigstix.com i u novootvorenom NOVI ZLA SHTEK Smart & Grow Shop.

Techno mag, DJ i producent iz Detroita, Juan Atkins, uz Derricka Maya i Kevina Saundersona član je poznate Belleville trojke, ekipe koja je direktno zadužena za nastanak Detroit techna, dok sam Atkins verovatno kumuje pojmu techno i zaslužan je što danas imamo ovu vrstu muzike sa svim njegovim podžanrovima. Sa više od 20 izdanja tokom 30 godina karijere i nebrojeno mnogo nastupa u svim krajevima sveta, Juan Atkins danas predstavlja pojam istinskog DJ-a za sve one koji vole i cene elektronsku vrstu muzike. “Želim da moja muzika zvuči kao da kompjuteri međusobno razgovaraju. Ne želim da ona zvuči kao “prava” grupa. Želim da zvuči kao da je stvorio tehničar. To je ono što ja jesam: tehničar sa ljudskim osećanjima.” – rekao je Atkins, ujedno i jedan od prvih muzičara digitalne ere koji je javno progovorio o novoj sinergiji čoveka i mašine u kreativnom procesu.

Sa druge strane, sinergiju elektronske i klasične muzike koju će izvoditi fenomenalni Beogradski simfonijski orkestar, a koja nam stiže 14. juna na DEV9T, istraživao je makedonski dirigent Emin Džijan. Cela priča je krenula od njegovog dugogodišnjeg prijatelja i producenta iz Skoplja, Ognjena Uzunuvskog koji ga je nagovorio da urade projekat u kojem bi se spojili elektronska muzika i zvuk simfonijskog orkestra. Prvi takav projekat realizovali su sa Derrickom Mayom u prelepoj atmosferi antičkog teatra u Ohridu. Posle ovog nastupa usledili su nastupi u Evropi, Americi i Australiji. Pored saradnje sa Derrickom, Džijan je imao priliku da diriguje i program Jeff Millsa u Melburnu ove godine.