Sport

Zlatna kaciga za Kotorčevića, pregršt pehara za Pejića

Posted: 12. januara 2019. u 18:55   /   by   /   comments (0)

Zlatna kaciga, jedno od najviših autosportskih priznanja, dodeljena je užičkom reli vozaču, Luki Kotorčeviću na ceremoniji dodele auto i moto sportskih priznanja za postignute uspehe u 2018. godinu  održanoj u Belexpo centru 11. januara ove godine. Pored Zlatne kacige  koju je Luka dobio kao trostruki uzastopni šampion u reliju u svojoj klasi, uručen mu je i pehar za ovogodišnje osvojeno prvo mesto u Generalnom plasmanu , kao i prvo mesto  klasi II. Ovim se Kotorčević svrstao u tradicionalni niz osvajača Zlatne kacige  u autosportu iz Užica, s tim da je on i najmlađi.

Podsećanja radi, ovo je druga Zlatna kaciga u dve godine koja je stigla u grad na Đetinji budući da je ovo priznanje prošle godine dobio Slobodan Jakovljević u disciplini Autoslalom.

Kada su Užičani u pitanju, Kotorčević nije bio usamljen sa rukama punih priznanja na ovoj ceremoniji,  jer su Dejanu Pejiću uručeni pehari za ubedljivo  osvojeno prvo mesto u Generalnom plasmanu u disciplini Autoslalom, kao i prvo mesto u grupi II, a Pejić je i drugi u Generalnom plasmanu u kategoriji suvozača u disciplini reli.

Ne treba zaboraviti ni Željka Starčevića, takođe uspešnog predstavnika Užičana u autoslalomu koji je sezonu završio na prvom mestu u grupi I, sa takođe ubedljivim rezultatom u odnosu na konkurente.

Ceremoniju dodele priznanja organizovao je AMSS uz saradnu sa Sportskim i auto karting savezom Srbije i Moto savezom Srbije. Svečanosti je prisustvovao ministar odbrane, Aleksandar Vulin koji je uručio priznanja dobitnicima istih u auto sportu i ministar sporta, Vanja Udovičić koji je dodeli priznanja u oblasti moto sporta.

M.Nikolić/ Naslovni foto: AMSS/ SAKSS