Sport

Vreme radi za FK Jedinstvo Putevi: Dragan Marjanović

Posted: 14. marta 2019. u 12:56   /   by   /   comments (0)

Fudbaleri Jedinstvo Puteva završili su pripreme za nastavak sezone, a prva utakmica nastavka igraće se u nedelju 17. marta od 11 časova na stadionu u Krčagovu sa ekipom Sloge iz Sjenice. Tokom zimske pauze klub je osvežio svoj sastav, pa su se na spisku za nastavak našli novi, ali i iskusni igrači, koji su zajedno sa odabranim delom starog sastava imali priliku i da se pokažu, ali i da se uigraju u koncepciju prvog tima kakvu je zamislio trener, Dragan Marjanović.

-Mislim da smo pripremni period dobro uradili.Postavili smo osnove ekipe, tima i model igre.Uklopili smo nove igrače i došli do brže igre i do dobre atmosfere. Podigli smo nivo samopouzdanja, ali pripremne utakmice su nešto drugo u odnosu na prvenstvene. Obzirom da je ekipa jako mlada, potrebno je nekoliko prvenstvenih utakmica odigrati da bi ekipa dostigla svoj maksimum. Zbog toga očekujem da ćemo imati problema u prvih 3 do 4 kola,a posle toga bi sve trebalo da ide dosta bolje.  Mladost i neiskustvo, kao i diskontinuitet u radu u prethodnom periodu pojedinih igrača još uvek nam ne dozvoljavaju da dođemo do tempa i ritma u kome želimo da igramo. Ali, moram da pohvalim momke da sve svoje zadatke ispunjavaju sa punom posvećenošću i odgovornošću i siguran sam da će svojom borbenošću i pristupom utakmici nadoknaditi sve nedostatke i doći do pozitivnih rezultata- o cenio je Marjanović pripreme pred nastavak sezone i izneo ocenu prethodnog stanja u klubu iz svoje trenerske vizure.

O viziji kluba koja se tokom jesenjeg dela i u pripremama pred nastavak strpljivo realizovala u tim do ovog momenta i na kome će se raditi i tokom nastavka sezone, Marjanović je rekao:

-Mi smo se kao klub svesno opredelili da podmladimo ekipu i zbog toga rezultati u jesenjem delu nisu bili dobri. Nismo i nećemo odustati od takvog pristupa jer smatramo da je to u interesu kluba,  jer želimo rad na duge staze i želimo da afirmišemo igrače iz naše škole i mlade talentovane igrače iz regiona. U prvom timu Jedinstva sada igraju momci od 16,17 godina. U pripremnoj utakmici protiv Slobode u timu je bilo 3 kadeta i 6 omladinaca. Znamo da je ovakav potez rizičan i za klub i za te mlade igrače, ali verujem da smo na pravom putu i da će se to pokazati kao dobar potez. Pored afirmacije mladih igrača, želimo da Jedinstvo igra dobar fudbal i da naši gledaoci odlaze zadovoljni posle utakmice. Pohvale zaslužuju svi ljudi u klubu, zajedno sa svim trenerima jer su prepoznali ovaj momenat i pokazuju ozbiljnost, zrelost i strpljenje za ove mlade momke.Vreme radi za FK Jedinstvo Putevi.

Pred sam meč sa ekipom Sloge iz Sjenice, trener FK Jedinstvo Putevi izneo je svoja očekivanja:

-Prvo kolo je uvek najteže i najvažnije. Dolazi ekipa Sloge iz Sjenice koja je jako iskusna i ima nekoliko novih igrača kao i novog trenera. Znamo da će biti jako teško, ali mi moramo biti strpljivi, truditi se da dobro otvorimo utakmicu. Jednostavno: nemamo izbora osim da damo sve od sebe. Kao trener nikada nisam kalkulisao i igrao na nerešeno. Želimo da pobedimo.

M.Nikolić/ Naslovni foto: FK Sloboda: FK Jedinstvo Putevi, Fk Sloboda zvanična strane, screenshot