Najava, Umetnost

VII „Maglenijada“- Rock zvezde i oni koji će to tek biti

Posted: 8. maja 2018. u 14:56   /   by   /   comments (0)

Požeški festival rok muzike „Maglenijada“ koji je pre šest  godina iniciran sa idejom afirmacije lokalne muzičke scene i promocije rok muzike, ove godine  proslavlja sedmi rođendan uz nastup već afirmisanih bendova: Bjesovi, Orthodox Celts , Čovek bez sluha, ali priroritet ostaju mladi bendovi iz regiona.

Organizator „Maglenijade“, Sportsko kulturni centar Požega, uz pokroviteljstvo Opštine Požega, odlučio je da se ovogodišnji, sedmi  po redu, požeški  rok festival održi 8. i 9. juna, a scena bašte Kluba mladih koja preko leta postaje mesto okupljanja mladih Požege spremna je da ugosti bendove iz Zapadne Srbije.

-„Maglenijada“ je, od samog starta, imala cilj da afirmiše bendove iz regiona, pa tako ostaje i ovog puta, što znači da su nam prioritet entuzijasti koji se bave rok muzikom iz cele Zapadne Srbije: Požege, Užica, Kosjerića, Bajine Bašte, Arilja… Živimo u vremenu u kome je posvećenost ovoj muzici u domenu retke istrajnosti dostojne poštovanja, i ovim festivalom želimo da joj damo prostora „da diše“ i da se širi na mlađe generacije, a za „stare rokere“ da dobiju svoje mesto okupljanja bar na koncertima ovakve vrste na  kojima se energija rock-a najbolje oseti- rekao je v.d. direktora Sportsko kulturnog centra Požega,Srđan Stevanović, i dodao:

-Kao primer istrajnosti i uspeha za ovu „Maglenijadu“ smo dogovorili nastup već afirmisanih bendova: „Bjesovi“, “Orthodox Celts i „Čovek bez sluha“, ali u duhu našeg koncepta, računamo na što veće učešće mladih bendova, pa tako pozivamo sve koji se bave ovom muzikom da se prijave za nastup na festivalu. Rok za prijave je 16. maj, a svi zainteresovani mogu poslati predloge na naš mejl: skcpozega@gmail.com.

Uz pripreme i poziv bendovima da se prijave, Stevanović je rekao i da je zahvaljujući pokroviteljstvu opštine ulaz na koncerte slobodan.

M. Nikolić / Foto: Johan Wolfrik