Društvo

Veseo, bezbedan, human i besplatan maturantski provod u Užicu

Posted: 25. maja 2018. u 16:34   /   by   /   comments (0)

Epilog , kako su organizatori naveli, „nepotrebne gužve oko organizacije maturantske žurke, koja je nastala usled nedostatka adekvatne komunikacije i razmene  validnih informacija“ jeste da će žurka, na kraju- biti besplatna, a da su učenici koji su već uplatitli po 400 dinara kao akontnu cenu, moći da odluče da li će taj novac biti doniran u humanitarne svrhe, ili da im se vrati.

Kako članica Gradskog veća za kulturu,s port i obazovanje, Marija Trmčić Bogojević, rekla „nakon nekoliko dana nesporazuma koji su nastali usled neodgovarajuće komunikacije, sve tri strane: Grad Užice, Savet roditelja i Unija studenata Užica, našli su „idealno rešenje“ proisteklo iz usaglašenih stavova maturanata, roditelja i organizatora.

Po ovom modelu, iznajmljivanje prostora od Gkc neće koštati ništa, a iz budžeta Grada biće finansirano profesionalno obezbeđenje i troškovi plaćanja di džeja, u ukupnom iznosu od 40.000 dinara.

U ime Saveta roditelja, Zoran Milovanović, rekao je da „su se maturanti preko srednješkolskih parlamenata izjasnili da žurka poprimi humanitarni karakter, i da se novac koji je već prikupljen, pojedinačnom organizacijom  školskih parlamenata ili vrati, ili uplati u humanitarne svrhe, što je stvar odluke svakog učenika, odnosno roditelja, ponaosob“. Njegova ideja je da se taj novac donira Centru za vantelesnu oplodnju za nabavku ultrazvučnog aparata.

Predsednik Unije studenata Užica, koja od novembra , na zahtev članova Unije srednješkolaca, radi na ideji organizacije ove žurke, potvrdio je  ovaj model organizacije: u saradnji sa Gradom i Savetom roditelja, najbolji i da je izgubljeno dragoceno vreme na zbrku u javnosti prethodnih dana.  Po njegovom rečima, uveliko se radi na organizaciji, da ne bi došlo do propusta, a za sada se za učešće u masovnom slavlju završetka IV razreda srednje škole prijavilo oko 500 učenika- maturanata.

-Za razliku od prošle godine kada je bilo nereda, ove godine angažovano je 8 profesionalaca  na obezbeđenju, tako da se nadamo da će sve proći u najboljem redu, kako ovakva slavlja i zaslužuju: veselo i dostojno budućih akademskih građana- rekao je Novaković.

Maturantska žurka za učenike Medicinske, Ekonomske škole i Gimnazije , čiji su đački parlamenti potvrdili učešće, održaće se 28. maja u Gkc u popodnevnim časovima.

M. Nikolić / Naslovni foto: Blic