Najava, Umetnost

„Vaskrsni, Srbijo“: Svečana akademija u Narodnom pozorištu Užice

Posted: 23. decembra 2018. u 18:54   /   by   /   comments (0)

Muzičko scenski program „Vaskrsni, Srbijo“ autorke Danijele Vasilijević sa Pedagoškog fakulteta Užice biće izveden na sceni Narodnog pozorišta Užice u ponedeljak, 24. decembra od 19, 30 časova.

Program u formi Svečane akademije biće izveden ponovo u čast stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata, budući da je premijera, drugim povodom bila aprila 2016.a nakon toga je sa velikim uspehom gostovao u Banja Luci i Beču.

U ovom muzičko scenskom programu koji je režirao glumac Narodnog pozorišta Užice, Nemanja Hadži Jovanović, učestvuje preko 100 protagonista: studenata i učenika, profesora, kao i hor Pedagoškog fakulteta Užice pod dirigentskom palicom Daniele Suzdilovski.

Premijerno je Svečana akademija Vaskrsni, Srbijo!! (pre) 100 godina( posle) bila upriličena obeležavanju stogodišnjice povlačenja srpske vojske i naroda sa teritorije srpske države, a velikim uspehom gostovala je i u Banja Luci i Beču.

Obnavljanje ovog programa, povodom obeležavanja veka od završetka Prvog svetskog rata i  izvođenje u Narodnom pozorištu Užice inicirala je Užička parlamentarana unija u saradnji sa Pedagoškim fakultetom Užice i uz podršku Grada Užica.

M.M.