Sport

Vasiljeviću nedostajao gram sreće za evropsku medalju

Posted: 4. avgusta 2018. u 10:40   /   by   /   comments (0)

Srpski reprezentativac, Užičanin Borko Vasiljević osvojio je deveto mesto na Evropskom prvenstvu u gađanju pokretnih meta, disciplina Trap, koje se održalo u Austriji 2. avgusta. Ne toliko do rezultata koliko do sportske sreće, Borku je mesto na pobedičkom postolju izmaklo za dlaku, budući da se devet vrhunskih strelaca Evrope raspucavalo za drugo i treće mesto, što svakako govori o uspehu našeg državnog šampiona koji je branio boje Srbije kao jedan od najmlađih učesnika ovog Evropskog prvenstva.

Prvo mesto osvojio je Boštljan Maček iz Slovenije sa 124 upucane mete, dok je drugo mesto pripalo Antonu Glasnoviću iz Hrvatske sa 123 pogotka. Borko je u kvalifikacije ušao sa rezultatom od 121 metu, koliko je imalo i još osam takmičara, a nakon raspucavanja, medalja mu se omakla kao petom u ovom, napetom delu finala.

Kako bilo, ceo ovaj događaj veliki je uspeh za našeg reprezentativca koji je zadovoljan postignutim:

-Svakako da, posle svega ostaje razmišljanje: šta bi bilo da je bilo…Ipak, za mene je, kad sve sve sabere, i konkurencija od 87 strelaca koji su učestvovali na Evropskom takmičenju, i nas devet koji smo se raspucavali za finalni rezultat veliki uspeh, posebno kada imam na umu činjenicu da se radi o takmičenju sa višestrukim nosiocima evropskih i svetskih, olimpijskih medalja. To mi daje razlog za zadovoljstvo koje se tiče i samog učešća, a i ovog, dobrog, učinka. Ostaje žal za momentom kada sam u četvtoj seriji imao peh koji me je koštao i boljeg od postignutog. Nisam baš najbolje podneo i uslove: strelište bez nadstrešnice, jako sunce i visoku temperature, što govori da je pored preciznosti i pripreme, u pitanju i lični faktor koji se tiče spremnosti organizma na različite uslove- kaže Borko.

Što se tiče ostalih naših reprezentativaca, Dušan Nikolić je sa 117 meta osvojio 49. mesto, a Stevan Takač je zauzeo 71 mesto sa 112 upucanih meta.

Ekipno, reprezentacija Srbije je osvojila 13 mesto u konkurenciji od 26 timova sa zbirnim rezultatom od 350 meta.

M.Nikolić