Sport

Vasiljević na domak finala, i sedmo mesto na Mediteranskim igrama

Posted: 25. juna 2018. u 01:02   /   by   /   comments (0)

Da je sportska sreća jednako bitna za plasman koliko i dobre pripreme i kondicija, uverio se naš strelac,prvak države u gađanju pokretnih meta, disciplina Trap, Borko Vasiljević na upravo završenim Mediteranskim igrama na kojima je, kao član reprezentacije, predstavljao Srbiju. Borko je u generalnom plasmanu bio sedmi, a za ulazak u finale nedostajao mu je jedan pogodak, upravo onaj koji je nakon učinka 49/49 , promašio. Sa 118 pogodaka ostvario je učinak dovoljan za sedmu poziciju od ukupno 25 strelaca koliko je učestvovalo na ovom takmičenju održanom u Taragoni u Španiji.

Osim ovog promašaja, koji će verovatno dugo pamtiti, ne kao nešto što bi ga obeshrabrilo, već kao iskustvo više- situacija koja može da se desi i najboljima, Vasiljeviću je veliki problem zadavala povreda leve ruke.Kako je rekao, povreda tetive leve ruke, uprkos sanaciji od strane lekarskog tima repezentacije, kao posledicu je imala i bolove i ograničenu mogućnost njenog korišćenja pa je imao problem sa zaklapanjem puške prilikom punjenja, ali i veliki problem sa desnim metama.

-Uprkos tome, nisam se predavao, cilj mi je bio da završim gađanje do kraja, u čemu sam i uspeo. Jako sam ponosan na sebe, uprkos promašenoj  pedesetoj meti koja je mogla da me odvede u finale. No, iza mene su ostali i Olimpijski pobednik iz Rija, a na samo takmičenje izašlo je najmanje pet strelaca sa više olimpijskih i evropskih medalja. Sedmo mesto na Mediteranskim igrama nije uopšte loš učinak, s obzirom da  sam bio u konkurenciji sa najboljim svetskim i evopskim strelcima. Kad se ima u vidu da su na Mediteranskim igrama nedostajale jedino Amerika i Australija da se nivo konkurencije izjednači sa Svetskim prvenstvom, onda je to sasvim dovoljan pokazatelj u kakvom “društvu” smo bili.

Na Mediteranskim igrama, pored Borka Vasiljevića, kao član reprezentacije koju je predvodio Dejan Mihailović, učestvovao je i Dušan Nikolić koji je sa upucanih 116 meta osvojio 12. mesto.

M. Nikolić/ Foto: Streljački savez Srbije za pokretne mete