Društvo, Najava

V Balkan Tube Fest uz podršku Kancelarije EU u Bosni i Hercegovini

Posted: 11. aprila 2018. u 22:26   /   by   /   comments (0)

 Posle Beograda i Sarajeva ljubitelji YouTube kulture iz Banja Luke i okoline imaće priliku da ugoste najveća imena YouTube scene Balkana.

Za portal Pasaž priredio: Aleksa Pavlović

Dana, 28. i 29. aprila u sportskoj dvorani „Borik“ održaće se peti po redu Balkan Tube Fest, koji će na jednom mestu okupiti najveća imena YouTube scene Balkana.

Organizatori Balkan Tube Festa su, u saopštenju povodom predstojećeg Balkan Tube Fest – a, rekli sledeće:  „Još kada smo organizovali prvi Balkan Tube Fest u Beogradu, cilj nam je bio da organizujemo i u drugim velikim gradovima u regionu, a prvi grad na redu bio je Sarajevo.  Međutim, nismo se zaustavili na Sarajevu, već želimo da vam najavimo i prvi BTF ove godine, a održaće se u Banja Luci“.

Da je Balkan Tube Fest prepoznat kao festival koji se zalaže za promociju pravih vrednosti kod mladih svedoči podrška koju je festival dobio od Kancelarije EU u Bosni i Hercegovini, na čelu sa njegovom ekselencijom  Larsom Gunnar Wigemarkom, ambasadorom EU u Bosni i Hercegovini.

Delegacija EU i kancelarija Specijalnog predstavnika Evropske unije provode niz projekata koji uključuju mlade Bosne i Hercegovine.

-Imali smo priliku da upoznamo mlade ove zemlje i sa njima razgovaramo o brojnim pitanjima i upravo smo tokom tih projekata i diskusija čuli za balkansku YouTube zajednicu koja je pominjana kao važan dio kulture mladih i kanal komunikacije koji oni sve više koriste“ istakli su predstavnici Delegacije EU u Bosni i Hercegovini.

Takođe, sa ponosom naglašavaju, da je specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, ambasador Lars-Gunnar Wigemark  do sada učestvovao na nekoliko panel diskusija o značaju negovanja slobode govora i izražavanja kroz stvaranje sigurnog, i nenasilnog okruženja bez diskriminacije, i da je izrazio svoje divljenje prema mladim ljudima koji su sebi sami stvorili virtuelni forum na kojem slobodno razmjenjuju ideje i mišljenja.

Predstavnici Delegacije EU u Bosni i Hercegovini su posebno naglasili da  Evropska Unija podržava Balkan Tube Fest jer je glas mladih važan a događaji kao što je BTF promovišu toleranciju među ljudima što je jedan od kamena temeljaca Evropske Unije.

„Udruženim snagama i zajedničkim naporom možemo stvoriti društvo bez predrasuda i diskriminacije i sigurno možemo smanjiti nasilje Zbog toga smo i odabrali slogan „Ispeci pa reci“ sa ponosom ističu predstavnici EU u Bosni i Hercegovini.

 Naslovni foto:Evropska unija u Bosni i Hercegovini (facebook page)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balkan Tube Fest Sarajevo (Foto: www.balkantubefest.com)

 

            Totemia, Balkan Alert, Lea Stanković, Vanimy, Mila Antonović, meca Cazin… Ovo su samo neki od učesnika Balkan Tube Festa u Banjaluci, a celokupan spisak učesnika možete pogledati na zvaničnom sajtu festivala www.balkantubefest.com.

           

              Free to play računari, okršaji u najpopularnijim igricama, druženje sa YouTube – rima takmičenja i još mnogo toga su pored zvaničnog programa samo neki od elemenata najvećeg festivala jutjub kulture u regionu, stoga nabavite karte na vreme putem portala kupikartu.ba.

 

Za portal Pasaž: Aleksa Pavlović