Društvo

U Užicu- ispravna pijaća voda

Posted: 17. januara 2018. u 17:44   /   by   /   comments (0)

Grad Užice / Zvanično saopštenje

Povodom u javnosti iznetih određenih sumnji da Užičani nakon završetka druge faze rekonstrukcije Postrojenja za preradu vode ”Petar Antonijević” neće imati mogućnost da koriste ispravnu vodu, javila se potreba za zvaničnom reakcijom Grada Užica.

Onog momenta kada je problem na akumulaciji Vrutci nastao, Vlada Republike Srbije je odmah reagovala poveravajući najrelevantnijoj instituciji u državi, Institutu za vodoprivredu ”Jaroslav Černi”, da pronađe adekvatno rešenje kako bi Užičani koristili zdravu pijaću vodu.

Nakon izrade projekta koje je finansirala Vlada i završetka prve faze, pojedinci su izneli informacije koje navode na zaklјučak da ceo koncept nije adekvatno osmišlјen i da problem neće biti rešen u potpunosti. JKP „Vodovod” se momentalno obratilo Institutu za vodoprivredu ”Jaroslav Černi” zahtevajući da kao odgovorni projektanti na stručnom nivou otklone sve sumnje, što su oni odmah i učinili.

Gradsko rukovodstvo sve vreme aktivno prati ovu temu i reaguje samo na osnovu stručnih mišlјenja relevantnih institucija i autoriteta a to Institut za vodoprivredu ”Jaroslav Černi” svakako jeste.

Smatramo da je nedopustivo da se o ovako ozbilјnim temama iznose paušalne i nestručne ocene koje uzbunjuju javnost i kod građana stvaraju nove nedoumice.

Pozivamo građane Užica da ne podležu dezinformacijama i da budu spokojni jer sve vreme piju zdravu i ispravnu pijaću vodu.  Tako će biti i ubuduće!