Sport

Užički strelac brani boje Srbije na Svetskom kupu i Mediteranskim igrama

Posted: 9. juna 2018. u 03:27   /   by   /   comments (0)

Užički strelac, Borko Vasiljević,  zajedno sa Dušanom Nikolićem predstavljaće Srbiju na Svetskom kupu na Malti 12. i 13. juna i na Mediteranskim igrama u Španiji , gde nastupaju u okviru zvanične reprezentacija Olimpijskog komiteta, 23. i 24. juna. Ovo je odlučeno od strane Streljačkog saveza na pokretne mete, a reprezentaciju će predvoditi selektor Dejan Mihajlović. Naši strelci spremali su se za ova dva velika takmičenja u  Sportskom centru Kovilovo.

Uoči odlaska na ova dva velika takmičenja, Borko je rekao da su pripreme završene upravo u petak, 8. juna i da su „protekle u odličnoj atmosferi: i rezulatatskoj , a i u dobrom raspoloženju koje podstiče očekivanja za nastupe van granica Srbije“.

Put Malte se kreće u subotu, 9. juna, a što se očekivanja tiče- Borko je optimista, i po pitanju rezulatata i po pitanju plasmana. Po njegovim procenama, za oba takmičenja je „sto posto spreman“ i „očekuje da će, na prvom mestu sam opravdati svoja očekivanja“, a i „časno i na najbolji mogući način predstaviti svoju zemlju“

Nakon Malte, Vasiljevića očekuje još jedno takmičenje međunarodnog ranga u Beogradu narednog vikenda,  a potom se već sprema odlazak na Mediteranske igre u Španiji. Po njegovim procenama, „u Španiji će biti nešto lakše jer izostaje deo konkurencije iz Australije, Okeanije i Amerike, mada je i reprezenativan sastav zemalja učesnica dosta jak“.

Valja napomenuti da je Vasiljević najmlađi repezentativac  na oba takmičenja,  a učešće je zaslužio kao prvak Srbije u disciplini Trap u seniorskoj konkurenciji prošavši potrebne kvalifikacije, odnosno stekavši normu rezulatski mnogo bolju nego većina iskusnijih strelaca iz Srbije.

M.Nikolić