Sport

Užički šampioni- ponos grada i primer mladima

Posted: 25. oktobra 2018. u 23:10   /   by   /   comments (0)

Kik bokser Nikola Filipović,osvajač evropske zlatne medalje, odbojkašica Tijana Malešević, članica reprezentacije osvajača svetskog zlata i Luka Kotorčević najmlađi među nosiocima priznanja Zlatna kaciga u istoriji srpskog relija, prvak države u generalnom plasmanu u autosportskoj disciplini Reli bili su gosti  užičkog gradskog rukovodstva u četvrtak 25. oktobra, a čestitke za osvojene rezultate u ime Grada uputio im je gradonačelnik Tihomir Petković. Među osvajačima odličja na najvišem nivou bila je i odbojkašica, član reprezentacije, Maja Aleksić, koja je izostala sa svečanosti zbog obaveza prema klubu u Rumuniji.

Gradonačelnik je rekao “da su Užičani ponosni što imaju Tijanu koja je i u prošlosti umela da obraduje svoje sugrađane uspesima na velikim takmičenjima”, i poželeo joj da tako nastavi i ubuduće. Tijana je uzvratila rečima da je „ponosna kao i mnogo puta ranije što je Užičanka i što je u ovom gradu učila prve i odbojkaške i životne korake“ . Takođe, rekla je, da se u svoj grad uvek rado vraćala da sa sugrađanima, posebno mladima, podeli i radost uspeha ali i iskustva koja je sticala u karijeri.

Dvadesettrogodišnji Nikola Filipović je na Evropskom prvenstvu u Bratislavi nedavno osvojih zlatnu medalju za Srbiju, a u ime Grada Užica, Petković mu je poželeo još puno uspeha u predstojećim pohodima na medalje.

Uz zahvalnost na “ukazanoj pažnji” , Filipović je izjavio:

– Ovo je jedan veliki uspeh za mene i mnogo mi znači. Postaje još draži kada dobijem podršku svojih Užičana, porodice, trenera i drugara.

-Velika je čast naći se na prijemu pored ovakvih imena, osvajača svetskih i evropskih zlata. Zahvaljujem se što su me pozvali ovde, i što Grad prati moje uspehe. Pošto sam u ovoj godini uspeo da ostvarim šampionsku titulu u generalnom plasmanu, u svojoj klasi, i ispostavilo se- postanem i najmlađi osvajač Zlatne kacige, nadam se da ću uspeti i u želji da, narednih godina, nastupam u inostranstvu i dostojno reprezentujem svoju zemlju i svoj grad- rekao je Luka Kotorčević.

-Luka ima nepune 22 godine a već je, pre nekoliko godina, krenuo sa uspesima! Najpre u kartingu, posle u brdskim, pa kružnim vožnjama, da bi se sada specijalizovao za reli. Ove godine  je osvojio je Zlatnu kacigu. Pratimo Lukin put ka sve većim uspesima, pokušavamo da pomognemo koliko možemo. Odabrao je skup sport, a da ima bolji auto, da ima više novca, sigurni smo da bi postizao još bolje rezultat- rekao je Petković.

Gradonačelnik Užica je rekao da titule koje užički sportisti postižu dovoljno govore o njihovom talentu, kao i trudu i radu, a da će se Grad truditi da ih,koliko je moguće, pomogne.

M. Nikolić