Sport

Užički reprezentativac drugi na mastersu Prvenstva Srbije

Posted: 11. marta 2019. u 11:03   /   by   /   comments (0)

Na drugom mastersu Prvenstva Srbije u bilijaru za seniore održanom proteklog vikenda u Čačku, Ljubiša Vranešević, član Bilijar kluba Masse iz Užica, osvojio je drugo mesto.

U konkurenciji 41 igrača, koji su se takmičili u disciplini „desetka“, Vranešević je pokazao odličnu igru. U prvom meču savladao je Mateja Pantovića, člana BK Rojal iz Čačka, sa 8:3, u drugom meču nadigrao je Uroša Mutavdžića iz BK Champions iz Beograda sa 8:2, dok je u osmini finala pobedio Vladimira Stevanovića iz Leskovca sa 8:7. U četvrtfinalu bio je bolјi od Marka Cvetojevića, člana BK Champions iz Beograda. Polufinalni meč protiv Čačanina Martina Martinovića, člana BK Libero 5, dobio je Vranešević rezultatom 8:5. U finalnom meču izgubio je od Alekse Pecelјa iz beogradskog kluba Pocket sa 8:2.

 

Ljubiša Vranešević, koji je prošlogodišnje državno prvenstvo završio na odličnom četvrtom mestu i time stekao status reprezentativca Srbije, trenutno zauzima drugo mesto na rang-listi najbolјih seniora Srbije, čime je potvrdio dobru formu pred predstojeće Evropsko prvenstvo u Trevizu.  

Treći turnir Prvenstva Srbije igra se 6. aprila 2019. godine u Beogradu.

Lj. Kostić