Sport

Užička eskadrila na prvom domaćem reli takmičenju u Mionici

Posted: 16. maja 2019. u 14:09   /   by   /   comments (0)

 Na prvom ovogodišnjem  takmičenju u reli šampionatu Srbije u Mionici predstojećeg vikenda, 17. i 18. maja, startovaće šest  užičkih vozača, što grad na Đetinji, zajedno sa Valjevom i Beogradom stavlja u poziciju regiona sa najbrojnijim prijavljenim takmičarima. U odnosu na prošlu godinu, užička reli eskadrila pojačana je sa dva nova vozača, pa će sa na startu naći: Nenad Milanović sa svojim Pežoom 106 kome će konkurent u klasi sa istom markom auta biti Lazar Milovanović. Nenad Milanović je iskustvo stekao na nekoliko takmičenja u autoslalomu, a ovo će biti njegovo prvo učešće na reliju. Njegov suvozač je mlada Valjevka, koja je prošle godine učestvovala u autoslalomu, Zorana Ilić. Nenad i Zorana voziće za novi užički klub U3 Rally Team. Lazar će nastupiti za klub Mačkat racing team a njegov suvozač je Dejan Pejić, bivši suvozač Luke Kotorčevića. Milovanović je takođe novi na domaćem reli terenu,a jedino iskustvo u ovoj sportskoj disciplini stekao je nastupom na nedavno održanom reliju u Opatiji.

Od „starih“, publici dobro poznatih imena,voziće Luka Kotorčević kome će suvozač biti Nikola Ekmečić iz Bajine Bašte, takmičarski dvojac koji je uspešno završio prvo reli takmičenje van granica Srbije, završivši kao drugi u klasi u okviru reprezentacije Srbije nastup na reliju u Bugarskoj proteklog vikenda. Tomo Nikitović je za ovo takmičenje, po prijavi, promenio jedino suvozača, te će se umesto Siniše, s njim u timu naći Marko Milanović. Aleksandar Dučić na ovom reliju startovaće u novom automobilu R2 klase,pežo 208, a suvozač će mu biti Vladimir Zarić. Dejan Krčevinic i Miloš Marjanović, već uhodani takmičarski par, nakon odustajanja zbog kvara na reliju Opatija, starovaće u Mionici sa svojim renoom kliom.

Reli u Mionici vozi se treću godinu zaredom, a osim neznatih promena u itinereru, staze su dobro poznate, kako vozačima tako i navijačima, te se očekuje da će iz Užica, tradicionalno, pored vozača put Mionice krenuti i veliki broj  ljubitelja relija. Još jedna bitna promena vezana za ovaj reli jeste da se pored domaćeg boduje i za Centralno evropski reli šamionat.

M. Nikolić / Foto: Mionica reli 2018. , privatna arhiva

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.