Najava, Umetnost

„Užice za Kosmet“ počinje tribinom sa Anri Gujonom kao gostom

Posted: 5. marta 2019. u 09:31   /   by   /   comments (0)

U četvrtak, 7. marta , u amfiteatru Pedagoškog fakulteta, održaće se tribina na kojoj će gostovati Arno Gujon, Francuz čije je ime sinonim za humanitarne aktivnosti na Kosovu. Ovom tribinom će biti najavlјen početak velike humanitarne akcije „Užice za Kosmet“, tokom koje će i ove godine skuplјati pomoć namenjen porodicama u enklavama na Kosovu i Metohiji.

Tokom prošlogodišnje akcije „Užice za Kosmet“ članovi Unije studenata Užica, Unije užičkih srednjoškolaca, studenti Pedagoškog fakulteta, Visoke poslovno tehničke škole su prikupili i donirali ukupno 430 000 dinara, od čega je kuplјena bela tehnika i kreveti za 6 porodica u blizini Gračanice, ali je i snadbevena narodna kuhinja „Majka 9 Jugovića“ sa preko 1000kg hrane. Pored toga preko 50 mladih lјudi iz našeg grada je posetilo Kosovo i Metohiju tokom trodnevnog putovanja.

Na tribini ćemo između ostalog, imati priliku da čujemo o razlozima zbog kojih je Arno Gujon odlučio da živi u Srbiji i da svoj život posveti humanitarnom radu, pre svega srpskom stanovništvu na Kosmetu. Koliko ga je pogodila zabrana ulaska na Kosmet i da li i dalјe uprkos tome, uspeva da donira pomoć, o bombardovanju Srbije i tome kakvu sliku danas Francuzi imaju o nama, ali i o mnogim drugim temama. Početak tribine je od 19 časova.

M.M. / Izvor: Unija studenata Užica