Društvo, Najava

Užice u znaku dečijeg folklora: „Licidersko srce“

Posted: 13. avgusta 2017. u 10:26   /   by   /   comments (0)

Ovogodišni, deveti po redu Međunarodni festival dečijeg folklora „Licidersko srce“ počinje u ponedeljak 14. avgusta svečanim defileom u 19 časova svečanim defileom učesnika glavnom ulicom u Užicu i uvodnim koncertom na Trgu partizana. U toku prvog festivalskog dana, tradicionalno će biti otvorena i izložba narodnih nošnji u Gkc Užice, ali i , prvi put ove godine, prodajni sajam „ExpoUžice“ na kome će biti organizovana promocija proizvoda i usluga karakterističnih za zemlje učesnice.

Festival „Licidersko srce“ ugostiće 25 dečijih folklornih ansambala sa tri kontinenta, ,a ukupno će učestvovati oko 800 namlađih čuvara tradicije deset zemalja sveta. Festivalski program, kao i ranijih godine, biće održan ne samo u Užicu, već i na Zlatiboru i u Višegradu. Pored koncerta,druženja i razmene iskustava u toku festivala biće održane i folklorne radioncie i stručni seminari.

Tokom ovogodišnjeg  festivala biće organizovana i humanitarna akcija, a prikupljena sredstva poslužiće za opremanje regionalnog centra za vantjelesenu oplodnju u Užicu.

Organizator „Liciderskog srca“ je udruženje građana „Era“ iz Užica.

M.N. / Izvor: UG „Era“