Društvo

Užice u evropskom maniru povodom predstojećih praznika

Posted: 11. decembra 2018. u 15:00   /   by   /   comments (0)

Na Trgu partizana  povodom proslave Nove godine pevaće Marija Šerifović i ovaj koncert biće održan 2. januara, ali će se tačan početak  objaviti naknadno kao i sadržaj nove manifestacije u Užicu koja se od ove godine organizuje prvi put: „Užice u susret Božiću“. Radi se o nizu programa zabavnog karaktera uz božićni bazar, odosno štandove koji će biti postavljeni na trgu od 2. do 7. januara.

-Organizacija jednog ovakvog događaja je pokušaj da se napravi sadržaj tokom novogodišnjih i božićnih praznika u Užicu ali i da se uvede duh evropskih gradova koji  se ogleda u organizaciji „Božićnog trga“ koji će tokom ove manifestacije funkcionisati- najavio je predstojeće dešavanje zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić.

Ova manifestacija čiji je organizator Grad Užice u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom, počinje koncertom Marije Šerifović 2. januara, nastavlja se, kako je Nešić najavio, večernjim programima na trgu i završava se velikim božićnim koncertom. Takođe, na štandovima lokalnih proizvođača biće izloženi različiti proizvodi koji će se prodavati tokom prazničnih dana. Dogovor da proizvođačima, učesnicima božićnog bazara je da se prihod od prodaje tokom božićne večeri usmeri u humanitarne svrhe.

-Organizacija jednog ovakvog događaja uključujući i  „božični trg“do sada je karakterisala samo Beograd i Novi Sad, tako da će od ove godie, Užice biti treći grad u Srbiji koji će imati ovaj vid sadržaja tokom praznika- rekao je Nešić.

Konačan program, satnica i učesnici biće poznati za desetak dana, a od strane organizatora stiže poruka da će predstojeći programi biti kvalitetni, zabavni i prihvatljivi za različite ukuse.

Za ovaj program iz gradskog budžeta odvojeno je 2, 5 miliona dok će sam koncert Marija Šerifović koštati 2 miliona.

M.N.