Sport

Užičanin u timu okićenim zlatom na Evropskom prvenstvu

Posted: 23. jula 2017. u 07:49   /   by   /   comments (0)

Prvog dana Evropskog prvenstva u gađanju malokalibarskim oružjem srpski strelci okitili su se sa dve medalje: muška seniorska ekipa pištoljem slobodnog izbora osvojla je zlatnu medalju, dok je Davor Mikec u istoj disciplini u pojedinačnoj konkurenciji osvojio srebrnu medalju. Tim koji je postigao istorijski uspeh, budući da je ovo prvi put da je muška ekipa osvojila zlato MK pištoljem u istoriji i srpskog, ali i jugoslovenskog streljaštva, činili su, pored Mikeca i Dimitrije Grgić i Duško Petrov, član SD „Aleksa Dejović“ iz Sevojna.

Pored Mikeca, u pojedinačnoj konkurenciji u finalu je bio i Grgić, koji je osvojio četvrto mesto, dok je Petrov zauzeo 14-to.

Grgić je najviše doprineo ekipnom uspehu, jer je postigao najbolji rezultat u kvalifikacijama. U finale ušao kao prvi, Mikec kao sedmi.

– Na sastanku pred takmičenje ekipi pištoljem sam rekao da, kao i na narednim takmičenjima, vrede za medalju, ali i da su sazreli da osvoje zlato  – rekao  Srećko Pejović, sportski direktor reprezentacije.- Očekivali smo dvojicu strelaca u finalu, uspeli smo da dođemo i do još jedne medalje, moramo da budemo zadovoljni.

Analizirajući finale Mikec ističe: – Dobro sam počeo, ali ispao sam potom iz ritma, vezao dve „sedmice“. Međutim, sredinom finala sam se vratio na dobar put. „Kliknulo“ mi je u glavi da se oslobodim, krenem hrabrije i sa dve jake „desetke“  sam se vratio u igru i do kraja vodio lavovsku borbu u uzbudljivom finalu.  Posle „dvoboja“ sa Dimitrijem Grgićem napao sam i zlato. Nisam sjajno završio, za razliku od Korostilova, koji je blistao, ali prezadovoljan sam. Kompletirao sam kolekciju. Posle evropskog srebra vazdušnim  stigla je i ista medalja malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora.

U nedelju,23. jula,  drugog dana Šampionata Srbiju će predstavljati muški juniorski tim MK puškom iz ležećeg stava (Stevan Jovanović, Lazar Kovačević, Veljko Ilić).

M.N./ Izvor : Streljački savez Srbije