Najava, Sport

Uz domaću publiku, Sloga spremna za Metaloplastiku

Posted: 17. februara 2017. u 15:54   /   by   /   comments (0)

Sloga u subotu, 18. februara, dočekuje ekipu Metaloplastike iz Šapca  u utakmici 17. kola Superlige Srbija.  Domaća ekipa je trenutno šesta na tabeli sa 17  bodova, dok Šapčani dolaze sa pozicije broj osam i četiri boda manje. Utakmica počinje u 19 časova.

Ocenjući prethodni meč sa  ekipom Spartak Vojputa, trener Savić ocenio je da je “utakmica bila vrlo borbena”, ali da su Subotičani “vratili dug za jesenji poraz u Požegi”, ali i da se “sve završilo bez povreda igrača, tako da može da se razmišlja o predstojećim mečevima koji su za Slogu jako bitni, a da ekipa bude kompletna”.

Pred susret sa Metaloplastikom, Savić je rekao da “se vrlo dobro zna da i Sloga i Metaloplastika imaju ambicije da uđu u plej of”, i  dodao:

-U slučaju bilo kog sutrašnjeg ishoda postoje šanse u određenim procentima, i za jednu i za drugu ekipu, to ne samo što se tiče našeg rezultata, već i drugih utakmica koje će se igrati u toku narednog vikenda. Prema tome: sve je još uvek otvoreno do kraja, ali je činjenica da je ova utakmica, kada su  u pitanju obe ekipe, jedna velika prelomna tačka.

Osvrnuvši se na prvi deo prvenstva u kome su bodovi u susretu u  Šapcu  između Sloge i Metaloplastike pripali Požežanima, Savić je podvukao da je Metaloplastika sada, u odnosu na jesenji deo, pojačana sa Bozoljcem, potom Dragićevićem , koji nije igrao u prvom susretu, ali i Brajevićem koji je pristigao iz makedonskom prvenstva.

Bez obzira na pojačanja, Savić svoj optimizam polaže i na prednost domaćeg terena, kao i publiku koja je ovde bitan činilac svake utakmice, i nada se povoljnom rezultatu “koji bi olakšao dalju situaciju, i omogućio i da se ekipa opušteno pripremi i uđe u mečeve sa Lokomotivom narednog vikenda u Evro kupu”.

006Novi igrač Sloge, Predrag Rodić,  na osnovu ranijih iskustava u utakmicama sa Metaloplastikom, ali i pripreme ekipe za ovaj meč, koje je ocenio kao  “vrlo dobre”, rekao je:

-Pred nama je jako bitna utakmica u kojoj ako pobedimo, mnoge stvari bi bile jasnije , i dosta toga bi se rešilo u borbi za plej of.  Bez obzira na pojačanja, u kakvom god sastavu Metaloplastika sutra izašla, spemni smo da im pariramo. Domaći teren ima predosti, a na prvom mestu to je publika koja bi nam, u što većem broju, značila.

Jedna od poluga Sloge, Vuk Stevanović u svojoj karijeri ima upisani i igrački staž u Metaloplastici, pa na osnovu spoznaje kako protivnik funkcioniše , i bez obzira na pojačanja I novog igrača, takođe deli optimizam sa svojim suigračima pred sutrašnji meč:

-U prvom delu sezone kada smo ih pobedili , bili smo brži na terenu, što mislim da će i sada biti ključ utakmice. Uz bolju 010realizaciju, kao i uz podršku domaće publike, očekujem da pobedimo. Svesni smo značaja utakmice, pošto bi nam sutrašnji povoljan rezultat doneo lakši nastavak prvenstva, a pre nama su mečevi sa Lokomotivom , Šamotom, Parizanom. Metaloplastika u Požegu dolazi u svom najboljem sastavu, ali smo se i mi isto tako, dobro pripremili da ih dočekamo. Uz podršku sa tribina, siguran sam da možemo da ih pobedimo.

Nastavak prvenstva Sloga će realizovati u nešto izmenjenom sastavu ekipe, a o tome je trener Aleksandar Savić rekao:

-Slogu su napustili: kružni napadač Jestrović, bek Aleksandar Milićević, i levoruki domaći igrač, Požežanin Miroslav Marjanović. Umesto njih, u ekipi su: Bačkopalančanin Predrag Rodić koji je došao iz Jugovića iz Kaća, Antonije Pavić, Beograđanin, koji je prethodnu sezonu igrao u Grčkoj, i Vranjanac Darko Milenković koji je prehodnu sezonu igrao u Požarevcu.

M. Nikolić