Sport

Uspešan vikend za karatiste „Užica“

Posted: 16. oktobra 2018. u 01:24   /   by   /   comments (0)

Na dva takmičenja  održana u Čačku, tokom vikenda, 13. i 14. oktobra, karatisti KK “Užice” su osvojili ukupno tri zlatne, jednu srebrnu  i tri bronzane medalje.

Prvenstvo regiona Uže Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore u katama i borbama održano je u subotu 13. oktobra. Takmičari Karate kluba „Užice“ nastupili su sa 4 takmičara u pet disciplina i osvojili dve zlatne medalje.
U katama pojedinačno kod kadetkinja, najbolja je bila Lidija Trmčić, koja je sa 4 ubedljive pobede osvojila zlatnu medalju i potvrdila da je jedna od najboljih takmičarki u svom uzrastu u državi.
U borbama pojedinačno Lidija Trmčić je u kategoriji do 47 kg osvojila i drugu zlatnu medalju, pobedivši tri meča sa ubedljivim rezultatom.
U kategoriji kadetkinja preko 54 kg Jana Radović je poražena od finaliste, pa je u meču za treće mesto, takođe izgubila. Vasilije Gudović kod kadeta i Nemanja Mićić kod juniora zabeležili su po jednu pobedu i poraz i nisu se domogli medalje.
Sjajan nastup Lidije. Retko se dešava da takmičar nastupa i u katama i u borbama, a ona je pobedila u obe discipline-rekao je trener Miloš Ršumović.
U nedelju 14. oktobra, , takođe u Čačku održan je Kup Uže Srbije za poletarce, pionire i nade na kome je nastupilo oko 600 takmičara. Karate klub „Užice“ nastupio sa 8 takmičara i osvojio 5 medalja.
U borbama ekipno , prošlogodišnji prvaci Srbije, u sastavu Pavle Ristović, Kristian i Demian Delić i Uroš Arsenijević zauzeli su treće mesto. U borbama pojedinačno u kategoriji nada preko 55 kg, zlatnu medalju osvojio je Pavle Ristović, koji sa tri sjajne pobede pokazao da se od njega tek očekuju dobri rezultati.
Jana Ilić u kategoriji nada do 49 kg osvojila je srebrnu medalju, Jovana Ćurčić kod pionirki preko 40 kg zauzela treće mesto, dok je Luka Bakić do 37 kg takođe osvojio bronzanu medalju.
U katama pojedinačnno kod pionira treće mesto zauzeo je Vasile Bogdanović.

M.M. / Izvor: KK Užice