Sport

Uručena priznanja najboljim užičkim sportistima za 2016.

Posted: 27. decembra 2016. u 02:37   /   by   /   comments (0)

Po trideset drugi put ove godine, Sportski savez i Grad Užice dodelili su priznanja najboljim sportistima ove godine. Bez velikog iznenađenja po pitanju odluka, nagrade su dobili najtrofejniji užički sportisti, a kao najbolji proglašen je automobilista Milovan Vesnić. Za najuspešniji klub, najviše priznanje dobio je Eko Racing Team Vesnić, a kao najbolji trener izabran je Željko Čeliković iz AK Užice.

045U kategoriji mladih sportista, kao najbolji pionir nagradu je dobio bacač kugle Dragomir Maksimović iz AK Mladost, Tamara Mićević, atletičarka AK Užice nagrađena je kao najbolja kadetkinja. Nagradu za najbolju juniorku dobila je Marija Šunjevarić, članica Streljačke družine Aleksa Dejović.

Specijalne nagrade dobili su najistaknutiji mladi sportisti: odbojkašica Tijana Malešević koja je kao član reprezentacije osvojila srebrnu medalju na OI u Riju, trostrukom šampionu države u automobilizmu Luki Kotorčević za titulu najboljeg u brdskim trkama, i paraolimpijcu Nebojši Đuriću za osvojenu bronzanu medalju na evropskom prvenstvu u atletici za osobe sa invaliditetom.020

Za istaknute sportske rezultate nagrađen je paraolimpijac Miloš Zarić, a za dugogodišnji stvaralački rad nagradu za životno delo dobio je predsednik FK Sloboda , Josip Ristanović. Nagrada za pedagoško vaspitni rad pripala je profesoru fizičkog vaspitanja u Medicinskoj školi , Aleksandru Vukajlović, a za društveno sportski rad nagrađen je Boško Topalović iz OK Jedinstvo, dok je Marko Ćubić dobio nagradu za razvoj sporta i fizičke kulture. Vlasnik restorana „Ćira“, Dejan Hristovski dobio je nagradu za doprinos u stvaranju uslova za razvoj sporta i fizičke kulture. Stonoteniski  klub Jedinstvo za deset uzastopnih pobeda u deset kola ovogodišnjeg prvenstva takođe je dobio nagradu za ostvarene rezultate.

Prisutne i nagrađene pozdravio je predsednik UO Sportskog saveza Užice, Nedeljko Milosavljević. Istakavši da Sportski savez u svom sastavu ima preko 90 klubova, udruženja, organizacija u 30 granskih sportova i preko 6 000 registrovanih sportista, Milosavljević je postavio parametar bavljena sportom u Užicu.

013Sportiste Užica , a posebno istaknute i zaslužne svojim rezultatima, pozdravio je i zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić. Podsetivši da je 2016.bila Olimpijska godina i da “Grad Užice može biti ponosan na činjenicu da je u Brazilu, u Rio de Žaneiru imao nekoliko predstavnika na Olimpijadi i Paraolimpijadi” zahvaljujući kojima je su u Užice stigla olimpijska odličja. Nešić je naglasio da “Grad Užice ima obavezu da podržava sportiste koji su nas, ne mali put obradovali uspesima, i učinili ponosnim”, ali i dodao da se “nastavljaju aktivnosti na podizanju sportske infrastructure”:

-U 2017. godini očekujemo da budu završene sportske hale u Krčagovu i Sevojnu koje će omogućiti da sportisti Užica redovnije treniraju i imaju bolje uslove za takmičenja. Kada je sport u pitanju, bez obzira što se bez novca ne može, postoji nešto što je važnije: upornost i velika želja. Posebno nam je drago kada naši sportisti dobijaju svoje naslednike i zato svima nama cilj treba da bude da se što više mladih bavi sportom, i da upražnjava neku sportsku aktivnost.

Nešić je , u ime Grada Užica, svim sportistima i ljubiteljima sporta čestitao Novu godinu i poželeo dobro zdravlje, odličnu formu, i vrhunske rezultate.039

Za muzički deo programa u Narodnom pozorištu Užice pobrinuo se hor Učiteljskog fakulteta na čelu sa dirigentom Danijelom Sudzilovoski, Sara Matović, učenica Muzičke škole “Vojislav Lale Stefanović”,  Tijana Gagić i Nađu Đoković, studentkinje Učiteljskog fakulteta, njihov pratilac na gitari Lazar Ješić, ali i Dariju Milosavljević. Gost večeri bila je mis Srbije Anđelija Rogić.

U ime nagrađenih, i u svoje lično ime, zahvalio se trener AK Mladost, Željko Čeliković.

M.Nikolić