Najava

Uloga društvenih mreža u našim životima: Požega, 22. decembar

Posted: 21. decembra 2017. u 08:05   /   by   /   comments (0)

U petak 22. decembra u 18.30 u Plavoj sali OŠ Emilija Ostojić u Požegi, biće organizovan celovečernji umetničko-kritički osvrt na ulogu društvenih mreža u našim životima

Program počinje   monodramom „Laura, molim te“ jednog od najboljih srpskih mladih glumaca Nikola Rakočevića. Ova predstava na zabavan način pokreće teme koje su nam svima važne: teme usamljenosti i ljubavi u digitalnom svetu, privida društvenog života i zavisnosti od priznanja (lajkova).

Nakon predstave uslediće tribina „Nećete verovati šta se desilo …dok ste vi skrolovali“.

Sa publikom i učesnicima tribine razgovaraće: Sladjana Petrovic Varagic, istoričar umetnosti, Slobodan Georgijev novinar BIRN Srbija i Miroslav Tamburić Tambura, aktivista i direktor Forca Požega  na temama  društvenog aktivizma, prednostima i manama virtuelne u odnosu na stvarnu zajednicu, kao i o tome šta to ne vidimo da (nam) se dešava dok skrolujemo kroz newsfeed. Tribinu moderira Jelena Pajovic Van Reenen, direktorka Naše zadužbine.

Izvor: Naša zadužbina

 

Celokupni program ogranizuju, u saradnji Naša Zadužbina, Kuća građanskog društva i BIRN Srbija i produkcijski tim Laura 2000 uz podršku Forca Požega.

Ulaznice su besplatne i mogu se preuzeti  u prostorijama Force, Knjaza Miloša 8, Požega. Broj mesta je ograničen.