Sport

Treće mesto na tabeli nakon pobede u Zaječaru

Posted: 1. aprila 2018. u 19:58   /   by   /   comments (0)

U pretposlednjem , 21. kolu Prve B lige Srbija odbojkaši Užica su savladali ekipu Timoka rezulatom 1:3 (23:25, 23:25, 25:21, 18:25) 89:96. Ova, šesnaesta po redu pobeda odbojkaša Užice, donela je skoro izvesno treće mesto u ligi. U naredom kolu Užičani su domaćini ekipi Dubočice iz Leskovca , trenutno četvrtom timu na tabeli. Utakmica se igra u sredu 4. Aprila u 16, 30 časova u hali Veliki Park.

„Dugo su (105 minuta) vodili borbu Zaječarci i Užičani u pretposlednjem 21. kolu Prve B lige. Gosti su, predvođeni korektorom Ljubojevićem i primačem Nenadićem, sve vreme prvog i drugog seta imali rezultatsku inicijativu. Međutim, neočekivano veliki broj grešaka u servisu i prijemu servisa Užičana, kao i uporna igra domaće ekipe, predvođene sjajnim korektorom Sokolovićem, su krajeve setova dovele u neizvestan rezultat. Ipak, oba seta su završena rezultatom 25:23 u korist Užica, iako je u drugom setu bilo i 21:14 za Užice.

U trećem setu su Zaječarci napali servisom Užičane, ali su i lako čitali organizaciju napada dizača Užica Krstića. U trećem setu im je i blok funkcionisao dobro. Istakao se srednji bloker Živadinović (ukupno na utakmici ostvario 6 poena iz bloka). Treći set osvajaju domaći rezultatom 25:21.

U četvrtom setu se raspoloženim igračima Nenadiću i Ljubojeviću pridružuju kapiten Lazić i srednji bloker Betić. Polako i sigurno je rasla razlika u korist Užica, tako da je konačan rezultat u četvrtom setu bio 25:18 za Užice.“ ( OK Užice, zvanična strana kluba)

Timok: Janković, Vučković (kap), Sokolović 20p, Marković 5p, Gogin, Miladinov 6p, Živadinović 17p, Stanojević, Stanković 4p, Jovanović 4p, Miletić (lib), Petrović (lib);

Užice: Lekić, Kurćubić (lib), Nenadić 22p, Ignjatović 8p, Lazić 15p, Popović, Krstić 3p, Ljubojević 19p, Lekaj, Betić 8p, Žunić; treneri Bogosavljević i Krsmanović;

Sudije: Radenko Kusturić, Milena Pajenk (Beograd);

M.M: / Izvor: OK Užice