Društvo

Tradicionalni novogodišnji prijem za užičke privrednike

Posted: 27. decembra 2018. u 17:29   /   by   /   comments (0)

Tradicionalni prijem za kraj poslovne godine  za predstavnike privrede, predstavnike javnih i privatnih preduzeća, Vojske Srbije i MUP-a, upriličen je u Gradskoj kući Užice u četvrtak, 28. decembra. Ovom prilikom uz tradicionalno obraćanje gradonačelnika Užica, Tihomira Petkovića, obratila se i predsednik Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga, Ana Lapčević koja je predstavila tri ovogodišnja dobtnika najviših prizanja koje dodeljuje Privredna komora Srbije: kompanije „Prvi partizan“, „Jedinstvo“ i „Copper -com“.

Danas je u Gradskoj kući upriličen tradicionalni godišnji prijem za privrednike sa teritorije grada Užica. Gradonačelnik Užica, Tihomir Petković je obraćajući se prisutnima rekao da je 2018.godina jedna od onih godina u kojima je srpska privreda, sveukupno gledano

Iznoseći podatak da je „srpska privreda, sveukupno gledano, uspela da zabeleži rast i ostvari relativno dobre poslovne rezultate“, gradonačelnik Užice ponovio je da je zemlja „još uvek u procesu reformi koje treba da doprinesu ostvarivanju povoljnijeg ambijenta za privredni razvoj, nove investicije i otvaranje novih radnih mesta“. Kao pozitivan primer naveo je „velike infrastrukturne objekte“  u koje su uložena znatna sredstva.

– Činjenica je da ima onih koji smatraju da bi promene morale da budu brže, ali s obzirom da kod nas uvek ima otpora kada treba sprovesti reforme i nerazumevanja za vizije razvoja, ne smemo da se zadovolјimo postignutim, već da u godinama pred nama, zajednički radimo na uklanjanju svih prepreka za ubrzani razvoj privrede- izjavio je Petković.

Gradonačelnik Užica je, u svom obraćanju,  podvukao da je „lokalna samouprava u Užicu upućena na užičku privredu“ i istakao da se „održava permenentna komunikacija sa predstavnicima privrede“ kako bi se „uvek kada je to moguće“ od strane lokalne samouprave obezbedila podrška „da da se reše problemi, odnosno pronađu rešenja koja će doprineti razvoju kompanija“.

-Raduju nas poslovni uspesi naših firmi poput Prvog partizana koji je ove godine obeležio 90 godina rada, Impol – Sevala, Valјaonice bakra, Jedinstva, kao i uspesi malih i srednjih preduzeća koja uspevaju da plasiraju svoje proizvode na domaćem i inostranom tržištu. Zahvalјujući njihovim poslovnim rezultatima Užice spada u red razvijenih područja, i ovaj grad raste i razvija se, rešava komunalne i infrastrukturne probleme. Menja svoje lice u skladu sa zahtevima vremena u kome živimo i potrebama naših građana.“-izjavio je je Petković.

Kao pozitivan signal i stimulans daljem razvoju privrede Petković je naveo predstojeće, najavljeno unapređenje saobraćajne infrastrukture: „početak izgradnje deonice autoputa na relaciji Prelјina – Požega, kao i autoputa Beograd – Sarajevo koji će ići preko teritorije grada Užica“.

-Uz sve ostale mere, male i velike korake koji su podjednako važni, konstantnu i direktnu komunikaciju sa privredom, nadam se da ćemo zajedno stvarati uslove da nam se mladi, školovani lјudi vraćaju u Užice i ovde vide realne perspektive za život i profesionalnu afirmaciju- rekao je, između ostalog, gradonačelnik Užica.

Uz čestitke za predstojeće praznike, Petković je uputio želje za nove poslovne uspehe, i naglasio da su „vrata Gradske kuće uvek otvorena“ u iznalaženju prostora za razvoj saradnje.

M.N.