Umetnost

Tradicionalni maskenbal u Narodnoj biblioteci Užice

Posted: 11. januara 2018. u 00:07   /   by   /   comments (0)

OŠ „Dušan Jerković“: Omilјeni književni likovi na maskenbalu

Školski bibliotekari OŠ ,,Dušan Jerković“ Užice, Mirjana Radovanović Pejović i Ana Duković, organizovale su sa svojom koleginicom Ratkom Vučković, sa Dečijeg odelјenja Narodne biblioteke Užice  osmi, već tradicionalni, maskenbal učenika III razreda ,, Na krilima mašte“ 27.12.2017. godine u Čitalištu Narodne biblioteke.

Učenici su najpre u svečanom defileu i veseloj atmosferi pokazali bibliotečkom žiriju  svoje maske, a zatim kroz dramsku igru, pesmu i recital najavili dolazak Nove godine, ali i potrudili se da predstave  deo onoga što su uvežbali  sa svojim kreativnim učitelјicama. Kao i svake godine, maskirali su se u svoje omilјene književne likove i time popularisali čitanje i promovisali korišćenje različitih bibliotečkih usluga. Ove godine učenici su bili posebno oduševlјeni što su im se u maskiranju pridružile i njihove bibliotekarke.

Bibliotekari Narodne biblioteke Užice, Dušica Murić, Jasmina Luković i Milica Timotijević, imali su veoma težak zadatak. Posle izvedene priredbe učenika svih pet odelјenja  III razreda odabrali su najuspešnije maskirane učenike – to su ovoga puta:  Pavle Žunić III 3, Milica Todorović i Miloš Smilјanić iz III 1. Oni su svojim kostimima najuspešnije su dočarali književne likove Marka Kralјevića, Svica i razbojnika Kađe. Nagrađeni su vrednim i interesantnim knjigama koje je obezbedila NBU.

Videlo se opet da učenici rado pokazuju svoj talenat, znanje i sposobnosti, ne samo u nastavnim, već  i vannastavnim aktivnostima. Svi su se dobro zabavili i razveselili uživajući u iskazivanju svoje kreativnosti

Mirjana R. Pejović, P. Radibratović