Sport

Tamara Mićević ostvarila norme za Svetsko i Evropsko prvenstvo

Posted: 12. juna 2017. u 00:19   /   by   /   comments (0)

Tamara Mićević, članica AK „Užice“ ostvarila je normu za učešće na Svetskom prvenstvu za mlađe juniorke i Evropskom prvenstvu za starije juniorke, osvojivši prvo, odnosno drugo mesto u trkama na 3000m i 5 000 m. Na Prvenstvu Srbije za seniore koje je ovog vikenda, 10. i 11. juna, održano u Kruševcu, Tamara je bila neprikosnovena u trci na 3 000m, rezultatom 9.28,73, čime je popravila svoj lični rekord za 15 sekundi, a normu a Svetsko prvenstvo za mlađe junorke u Keniji i Evropsko prvenstvo za starije juniore, ali i prebacila 20 sekundi preko potrebnih za odlazak na ova dva velika takmičenja. U ovoj trci , Tamara je bil bolja od Olivere Jevtić koja je osvojila drugo mesto rezultatom 9.33,56.

U trci na 5 000m, Olivera Jević osvojila prvo mesto, rezulatatom rezultatom 16.22, a Tamara ostvarila  rezultat od 17minuta i 5 sekundi , što je i  norma za Evropsko Prvenstvo za starije juniorke.

Nakon uspešnog vikenda, Tama je izjavila:

– Presrećna sam , šta drugo reći .Istrčati za 2 dana tri norme – samo sportisti znaju koliko je teško.Ovo mi daje veliki vetar u leđa da nastavim sa još boljim treniranjem i da još više popravim svoje lične rekorde, a u tome ce mi pomoći moj trener Željko Čelikovic kome želim da se zahvalim, jer je verovao u mene, i jer me je bodrio kroz celu trku.Trka na 3000m je moja najveća pobeda u životu do sada , jer pobediti Oliveru Jevtić je za mene do pre početka trka bilo nezamislivo, pogotovu na deonici od 3000m.Niko nije verovao u to, osim mog trenera, pa čak ni ja. Ali,  kada sam završila trku bila sam presrećna. Olivera me je sutradan pobedila na 5000m, ali ću nastaviti da marljivo treniram kako bih što spremnije dočekala Svetsko i Evropsko prvenstvo koje me očekuje ovog leta.

Trener AK „Užice“, Željko Čeliković je rekao:

-U Kruševcu smo videli nešto što se skoro u Srpskoj atletici nije desilo : da mlađa juniorka pobedi na seniorskom prvenstvu države ,  i da pri tom  pobedi i Oliveru Jevtić.Tamara je istrčala dve fenomenalne trke , i učinila me ponosnim kao trenera. Ostvarila  je 3 norme za 2 dana , što je bio i plan , ali da toliko bude  brža od normi,  moram priznati da ni sam nisam očekivao. Znao sam da je spremna,  jer je marljivo trenirala , držala se dogovora da prati Oliveru na 3000m, i poslednjih 200m je uspela da je pobedi. Znam da ovo za Tamaru mnogo znači, ali moramo ostati fokusirani na ono što nam sledi, a to su Svetsko i Evropsko prvenstvo , a oba takmičenja se odrđžavaju u julu mesecu. U narednom  periodu nas očekuje Prvenstvo Srbije za starije juniore u Kruševcu.

M.N.  / Izvor AK Užice