Sport

Tamara Mićević u izboru najboljih atletičara u Srbiji za 2017.

Posted: 30. januara 2018. u 23:41   /   by   /   comments (0)

Tamara Mićević, članica AK „Užice“ proglašena je za najbolju atletičarku Srbije u kategoriji mlađih juniorki, a u izboru za Sportistu godine Atletskog saveza Srbije.

Godišnja svečanost Atletskog saveza Srbije održana je 30. januara u hotelu „Crowne Plaza“ gde su, zajedno sa rukovodstvom ASS , predstavnicima klubova članova gosti bili i najbolji atletičari Srbije, predstavnici gradova i kompanija sponzora.  Za najbolju seniorku proglašena je, očekivano, Ivana Španović, a Tamara se našla na listi 14 veličanstvenih srpskih atletičara 2017. Iza mlade Užičanke u 2017 godini ostalo je 45 takmičenja na kojima je  osvojila je 39 medalja u zemlji i inostranstvu. Među rezultatima  se ističu: četvrto mesto na prvenstvu Evrope za juniorke na 5.000 m , prvo mesto na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniorke na 3000m i drugo mesto na prvenstvu Balkana za starije juniorke na 3000m.

Pored Tamare, Atletski savez Srbije za najuspešnije je proglasio i:

-najbolja mladja pionirka Vilagoš Adriana

-najbolji mlađi pionir  Ivić Nebojša

-najbolji pionir  Džakovac Amel

-najbolja pionirka Terzić Amra

-najbolja mlađa juniorka  Mićević Tamara

-najbolji mlađi junior  Đorđević Tihomor

-najbolja juniorka Gardašević Milica

-najbolji junior  Nedeljković Veljko

–  najbolja mlađa seniorka Barjaktarović Zorana

– najbolji mlađi senior  Kijanović Aleksa

– najbolji senior Lazar Anić

-najbolja seniorka Ivana Španović

Za najboljeg atletskog trenera (trofej Profesor Aleksandar Petrović) nagradu je dobio Goran Obradović iz AK Vojvodina Novi Sad, a za najbolji atletski klub proglašen je AK „Vojvodina“ Novi Sad.

Pored predsednika ASS Veselina Jevrosimovića, prisutnima se obratio i direktor ASS, koji je u nasupajućoj godini jubileja, 70 godina od osnivanja ASS, najavio, između ostalog i organizaciju prvog „Serbia open maratona“, „najbržeg maratona na svetu“, 4. novembra u Beogradu a čija će direktorka biti Olivera Jevtić.

M.N. / Izvor: AK „Užice, Atletski savez Srbije