Sport

Tamara Mićević donela Srbiji srebro na Prvenstvu Balkana

Posted: 4. jula 2017. u 13:52   /   by   /   comments (0)

Na prvenstvu Balkana za starije junoire/ke održanom tokom proteklog vikenda , 1. i 2. jula u Rumuniji , Tamara Mićević, članica AK Užice, u trci na 3 000m, osvojla je srebrnu medalju za reprezentaciju Srbije, a zlato joj se „izaklo“ za samo 29 stotinki. Ispred nje, na podijumu, našla se takmičarke iz Turske,a na trećem mestu našla se reprezentativka Bugarske. Tamarin uspeh i vreme od 9.41,40 pokazali su kapacitet ove mlade atletičarke, koja je, iako mlađa juniorka, a takmičila se u kategoriji starijih , tek treba da dođu do izražaja.

Pored Tamare, atletičari Srbije osvojili su još 5 medalja: jednu zlatnu, još jednu srebrnu i tri bronzane.

Trener AK Užice , Željko Čeliković, više je nego zadovoljan Tamarinim uspehom:

-Zadovoljan sam nastupom Tamare Mićević koja je ponovo istrčala dobru trku , i nastavila sa nizom odličnih rezultata . Iako je trka bila spora, i finiš je odlučivao o raspodeli medalja , uspela je da se izbori sa bržim protivnicama , i tako osvoji drugo mesto , a malo je nedostajalo do pobede.

Čeliković je najavio i Tamarino učešće na trkama na 3 000 i 5 000 m, na Evropskom prvenstvu  koje će se održati od 20. do 22. jula, i izrazio nadu u više nego odličan rezulat.

M.N. / Izvor: Ak Užice