Sport

Tamara Mićević četvrta na Evropskom atletskom prvenstvu za juniore

Posted: 24. jula 2017. u 09:39   /   by   /   comments (0)

Na Evropskom juniorskom prvenstvu u atletici koje se održalo od 18. do 23. jula u Grosetu, u Italiji, Nataša Mićević, član AK „Užice“ osvojla je 4. mesto u trci na 5 000m, dok je u trci na 3 000 m bila 14-ta.

Tamara je sa nepunih 17 godina, u vrlo jakoj konkurenciji, predstavaljala svoj klub i svoj grad, a stazu od 5 000m istrčala je za 16, 57 min što joj je obezbedilo četvrto mesto. Sutradan, Tamara se nije osećala dobro, ali je nastupila na tamičenju na 3 000 m i zauzela 14-to mesto.

Nakon ova dva izuzetna rezultata, izjavila je:

-Zadovoljna sam plasmanom i  trkom na 5000m, ali rezultatski i ne baš jer je to manje od onoga koliko vredim, to jest za koliko sam trenirala: velika vrućina , prevelika trema su učinili svoje.Trka na 3000m nije prošla kako smo trener i ja očekivali, ali smo trkom na 5km malo ispravili stvar.U nastavku ću se truditi da što bolje treniram i postižem što bolje rezultate.

Njen trener, Željko Čeliković, rekao je „istrčala dobru trku na 5 km“ , ali i da mu je „žalo što joj trka na 3000m nije dobro „legla““:

– Drago mi je što je dala svoj maksimum, to jeste što se borila protiv sebe, iako joj nije išlo.Pokazala je veliku borbenost, i da je sa njom vredno raditi.U trci na 5000m nedostajalo je malo sreće da osvoji bronzanu medalju, a to bi onda bio ogroman uspeh za nju jer je 3 godine mlađa od konkurencije.U narednom periodu nas očekuje kamp u Kragujevcu na kojem ce se Tamara spremati za predstojeću kros sezonu.

M.N. / Izvor: AK Užice