Umetnost

Svetska priznanja, pa izložba u Srbiji: Lazar Mitrović u Kolarčevoj zadužbini

Posted: 8. marta 2018. u 10:15   /   by   /   comments (0)

Lazar Mitrović, umetnik iz Požege, koji je 2017. godine osvojio Specijalno prizanje na Svetskom takmičenju studentskih plakata za rad koji je bio u selekciji od deset najboljih, otvoriće svoju prvu samostalnu izložbu u Srbiji i to 8. marta u prostoru Digitalne galerije , Kolarčeva zadužbina, u Beogradu. Lazar će ovom prilikom izložiti odabrane radove novijeg datuma a izložba nosi jednostavan naziv „Poster“.

Mitrović je rođen u Požegi ( 1992.) gde je završio osnovnu školu. Nakon završene srednje škole u Umetničkoj školi u Užicu upisuje Grafički dizajn na Akademiji primenjenih umetnosti u Kragujevcu u klasi profesora Slobodana Štetića. Na istoj akademiji i u klasi istog profesora trenutno pohađa master studije.

Pored priznanja na Svetkom takmičenju studentskih plakata u Skiplju kada je u konkurenciji od 13 hiljada radova dobio Specijalno priznanje, Lazar je sa svoja tri rada, takođe u kategoriji najboljih, bio zastupljen i na VII Međunarodnom bijenalu studentskih plakata u Novom Sadu 2017. godine.

M.N.