Društvo, Vesti

Svetosavska priredba u vrtiću „Maslačak“ u Sevojnu

Posted: 25. januara 2017. u 23:10   /   by   /   comments (0)

Učenici OŠ „Aleksa Dejović“ iz Sevojna, članovi Dramske sekcije, u okviru nedelje koja je u duhu svetosavlja, 25. januara izveli su svoju predstavu u sevojničkom vrtiću „Maslačak“.

Mladi glumci rado gostuju u vrtiću „Maslačak“, u kome su i sami odrasli, i priređuju predstave za najmlađe, dajući doprinos uspešnoj saradnji osnovne škole i vrtića koja traje već duži period. Entuzijazam, posvećenost i trud glumačke ekipe, najmlađa publika je pratila sa velikom pažnjom i nagrađivala iskrenim aplauzima. Inače ovo je drugi put da ova dramska sekcija izvodi predstavu sa određenom i aktuelnom tematikom.

Za ovu priliku predstavu su pripremile nastavnice srpskog jezika i književnosti, Bojana Otašević i Jelena Ristanović.U predstavi su učestvovali učenici petog razreda Jana Đokić i Nemanja Šućurović, učenica šestog razreda Milica Erić i učenici osmog razreda Anđela Špijunović i Anja Petrović.

Nešto više o predstavi rekla nam je Bojana Otašević:

— Ova  predstava je rađena po tekstu „Sveti Sava u mojoj kući“ i deca posmatrajući dijalog savremene srpske porodice, čuju i zapažaju pojedinosti vezane za odrastanje princa Rastka, njegov monaški život i zasluge za srpski narod. Predstava na jedan pitak, lagodan i blag način približava svetiteljsku figuru deci.

Učenici, glumci, ističu da im je uvek čast da igraju na različitim priredbama ove vrste, i da radom u dramskoj sekciji pored talenata razvijaju duh i ličnost upoznajući se sa raznom tematikom , situacijama i likovima. Uspešna saradnja je nagrađena i zahvalnicom vrtića „Maslačak“.

Mirjana Milićević