Umetnost

„Srbija i Rusija“- literarni konkurs za đake i studente Zlatiborskog okruga

Posted: 12. marta 2018. u 22:05   /   by   /   comments (0)

Srpsko- ruski klub Užice raspisao je literarani konkurs pod nazivaom „Srbija i Rusija“ sa nekoliko preporučenih tema, uz uvažavanje i teme po izboru, a krajnji rok za prijem radova je 10. april.

Nastavljajući, već nekoliko godina unazad, istoriju ovog literarnog konkursa, Srpsko-ruski klub Užice nastoji da među studentima i učenicima osnovnih i srednjih škola , kao i studentima sa teritorije Zlatiborskog okruga afirmiše stvaralaštvo kod mladih, negovanje maternjeg jezika i kulture kao i popularizaciju ruske kulture i razumevanja ruske istorije i tradicije. Zbog toga će, pored nagrada za radove na maternjem jeziku, za radove napisane na ruskom, biti uručena i Specijalna nagrada.

Autori mogu poslati neograničen broj radova, pisanih u poetskoj ili proznoj formi, na neku od navedenih tema: 1. Srbija i Rusija – vekovna spona, 2.Velikani ruske književnosti, 3. Rusija – zemlјa nepregledne širine i bogate kulturne baštine, ili na temu po izboru.

Autori će biti nagrađeni u tri kategorije: osnovna škola srednja škola, fakultet i visoka škola.

Radove koji moraju biti potpisani imenom i prezimenom učesnika konkursa ( bez šifri) , uz dodatak godine studija ili razred, ime mentora i naziv škole slati na savetzakulturu.srk@gmail.com.

M.M. / Izvor: Srpsko ruski klub Užice