Sport

Sportski vikend povodom prvog rođendana SU Sevojno

Posted: 17. aprila 2018. u 08:03   /   by   /   comments (0)

Sportsko udruženje “Sevojno”, nizom sportskih aktivnosti,  proteklog vikenda proslavilo je svoju prvu godinu postojanja. Obeležavanje prvog rođendana imalo je za cilj i da se  s okupe sva deca, članovi SU”Sevojno”, da se uz utakmice i druženje napravi jedna lepa sportska manifestacija.

U subotu i nedelju, 14. i 15. aprila,  na školskom terenu, pored  učesnika, okupio se  i veliki broj ljubitelja sporta iz Sevojna a iz Užica. Prisutni su imali priliku da vide na delu košarkaše, košarkašice, odbojkašice a i decu iz školice sporta Sevojno.

U čast rođendana upriličen je i košarkaški turnir,  snage su odmerile sve košarkaške selekcije.  Prvi na teren su izašli dečaci rođeni 2006. godine koji su zasluženo savladali svoje vršnjake iz “Play Off”-a. Odmah potom, nastupili su dečaci 2005. godišta,i ista ova dva kluba,  i ovoga puta slavio je “Play Off”. Zatim na scenu stupaju dečaci KK “Sevojna” rođeni 2007. godine protiv dečaka rođenih 2008. godine. Stariji dečaci su upisali pobedu. Svoje umeće pod obručom imali su prilike da prikažu najmlađi članovi KK “Sevojna” 2009/2010.godišta. Svim članovima škole košarke uručene su medalje kao nagrada za dosadašnji rad, a i podstrek za budući. Deca iz školice sporta su svoje umeće prikazali na otvorenom terenu pred velikim brojem gledalaca i zasluženo dobili medalje. Pionirke ŽKK “Sevojna” su svoju utakmicu odigrale protiv godinu dana starijih drugarica iz ŽKK “Play Off”-a koju su izgubile. Dečaci rođeni 2004. godine su imali jako kvalitetnu utakmicu protiv vršnjaka iz Požege koju su izgubili posle produžetka, dok su pioniri Sevojna savladali svoje vršnjake iz “Play Off”-a. Odbojkašice OK “Sevojna” imale su svoj pokazni trening na renoviranom odbojkaškom terenu. Prvi dan zatvoren je utakmicom između devojčica rođenih 2006/2007. godine i dečaka 2008 . godišta iz Sevojna.

U nedelju su nastavljena sportska dešavanja. Pionirke “Sevojna” su savladale pionirke “Basketa 031”. Snage su odmerili i dečaci 2005.godista protiv 2006. godista, pobedu je odnela starija grupa dečaka iz Sevojna. Dečaci rođeni 2007. i 2008.godine odigrali su svoje utakmice protiv vršnjaka iz “Play Off-a”. Stariji dečaci su posle uzbudljive utakmice pobedili, a mlađi izgubili, a juniori KK “Sevojna” izgubili su svoju utakmicu od KK “Požege”. Završetak sjajnog vikenda krunisali su seniori KK “Sevojna” revijalnom utakmicom između sebe.

Rođendanska torta bila je naravno nezaobilazna a zasladili su se i gosti, sponzori i prijatelji SU Sevojno. Iz udruženja poručuju da je, nakon prve, uspešne godine, pred njima veliki zadatak koji uključuje brojne planirane aktivnosti i u narednim godinama, a sledeće veliko okupljanje je 2. juna na „Drugom susretu generacija“.

M.N. / Izvor: SU Sevojno