Sport

Sportski dan na obnovljenim terenima u OŠ „Aleksa Dejović“ u Sevojnu

Posted: 17. septembra 2017. u 15:40   /   by   /   comments (0)

Angažovanje rukovodstva OŠ „Aleksa Dejović“ u Sevojnu i Sportskog udruženja Sevojno i dobra volja mnogobrojnih firmi i pojedinaca, donelo je učenicima ove škole renovirane sportske terene za košarku, odbojku i fudbal. Školsko dvorište sada krasi i staza za trčanje kao i uređen parking prostor, na radost nastavnika, roditelja, lokalnog stanovništva i ,naravno, prvenstveno dece.

Tereni su svečano otvoreni u subotu 16. septembra organizovanjem celodnevnog sportskog dana, koktela i dodele zahvalnica svima koji su pomogli u realizaciji projekta vrednog 4 miliona dinara. Uručeno je oko 60 zahvalnica svima koji dali podršku ovoj akciji, novčanim donacijama, materijalom, ličnim angažovanjem ili medijskom pažnjom. Zahvaljujući velikom broju donatora, prvobitna namera da se uradi bar jedan teren koji će imati sve potrebne uslove za bavljenje sportom, rezultirala je renoviranjem svih sportskih terena u školskom dvorištu.

U okviru svečanog otvaranja, organizovan je i Sportski dan koji je je počeo još u prepodnevnim satima košarkaškom utakmicom između Sevojna i Pley Off-a i završio se u večernjim satima revijalnom košarkaškom utakmicom. Osim košarkaša,  nove terene su „isprobali“ i odbojkaši, karatisti, fudbaleri i rukometaši iz Sevojna, Užica, Čačka i Požege. Nove podloge na košarkaškom i odbojkaškom terenu, urađene po ugledu na terene u Americi, koševi, novi beton na fudbalskom terenu, uređen prostor za publiku i oko terena, izmamili su osmehe i sreću na licima mladih sportista.

Pored učenika škole, terene koriste i sportski klubovi a ne retko i lokalno stanovništvo a uslovi koji su sada obezbeđeni za treninge i bavljenje sportom, za sada su jedinstveni u okruženju, što otvara mogućnost organizovanja raznovrsnih sportskih turnira u više nego adekvatnim i bezbednim uslovima. Osim toga, deca koja se ne bave sportom u okviru školskih sekcija ili u klubovima, imaju mogućnost i izbor da budu fizički aktivni-makar rekreativno.

Mirjana Milićević